Björn Bus

Björn Bus

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

Björn Bus va néixer el 1980 a Brunssum, al sud dels Països Baixos, d’on provenen les seves arrels musicals. El 2004 es va llicenciar amb matrícula d’honor en direcció d’orquestra amb Alex Schillings al conservatori de Groninga. Aquell mateix any va estudiar trombó amb Harrie Ries al conservatori de Maastricht. Els anys 2005 i 2006 va estudiar trombó barroc amb Wim Becu a la Musikhochschule d’Aquisgrà. El 2010 va finalitzar el seu màster en Direcció d’Orquestra, també amb matrícula d’honor, amb el director de renom internacional Jan Cober, al conservatori de Maastricht. Però la formació de Björn Bus no va acabar aquí, ja que va assistir a desenes de classes magistrals de direcció d’orquestra.

El seu talent aviat va començar a fer-se notar, i la seva participació en prestigiosos concursos de direcció li va aportar un reconeixement més gran. El 2005 va quedar segon en el concurs de l’European Brass Band Association (EBBA) que es va celebrar a Groningen. Al World Music Contest (WMC) de Kerkrade del 2009 va guanyar la batuta de bronze treballant amb la Banda de Marines de la Marina Reial dels Països Baixos.

Björn Bus és actualment director artístic general del WMC de Kerkrade. Dirigeix la Dutch Customs Orchestra, l’Orquestra de Vent de Baden-Württemberg (DE), l’Harmonie St. Joseph Sittard (NL) i l’Harmonie St. Jozef Kaalheide-Kerkrade (NL). També és membre del Consell de la WASBE (Associació Mundial de Bandes i Conjunts Simfònics).

Björn Bus sovint treballa amb orquestres nacionals i internacionals de renom. És un sol·licitat director convidat de la Reial Banda Militar Johan Willem Friso, la Banda Municipal de Barcelona, la Rundfunk-Blasorchester de Leipzig i la Banda Simfònica de Música del Conservatori de Maastricht. Imparteix activament classes magistrals i tallers, i sovint el conviden a actuar com a jurat en diversos concursos internacionals.

Björn Bus

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.