Antoine Tamestit

Viola

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

El violista Antoine Tamestit és reconegut internacionalment com un dels principals solistes i músics de cambra, apreciat per la seva tècnica insuperable i l’elogiada bellesa del seu so. El seu ampli repertori inclou des del Barroc fins a l’actualitat, i el seu sòlid compromís amb la música contemporània es reflecteix en nombroses estrenes d’obres noves.

En la temporada 2023-2024, Antoine farà una gira europea amb la Staatskapelle Dresden i debutarà amb la Filharmònica de Berlín i la de Nova York i amb la Concertgebouw Symphony Orchestra. També és artista resident en el Festival Internacional de Música de Tongyeong, a Corea del Sud.

En temporades anteriors va col·laborar amb l’Orquestra de Cleveland, l’Orchestre Philharmonique de Radio France, la Tonhalle-Orchester Zürich, l’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, la Chamber Orchestra of Europe i la Mahler Chamber Orchestra, entre moltes d’altres. Col·labora regularment amb destacats directors d’orquestra com Sir John Eliot Gardiner, Daniel Harding, Paavo Järvi, Klaus Mäkelä, Sir Antonio Pappano, Kirill Petrenko i Sir Simon Rattle, entre d’altres.

La temporada 2023-2024 estrenarà dues obres noves escrites per a ell: Psalmodija de Nikodijevich, amb la SWR Symphonieorchester, i Concert per a viola de Filidei, amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera.

Alguns enregistraments recents són les Sonates per a viola i piano de Johannes Brahms, juntament amb Cédric Tiberghien, per a Harmonia Mundi, i un àlbum de Telemann amb l’Akademie für Alte Musik Berlin.

Nascut a París, Tamestit va estudiar amb Jean Sulem, Jesse Levine i Tabea Zimmermann. Ha estat guardonat amb diversos premis, inclòs el primer premi en el Concurs William Primrose el 2001 i el Concurs Internacional de Música ARD el 2004. L’any 2022, va rebre el prestigiós Premi Hindemith en reconeixement a la seva contribució a la música contemporània.

Antoine Tamestit va tocar la primera viola creada per Antonio Stradivarius el 1672, generosament prestada per la Fundació Habisreutinger.

Antoine Tamestit

Viola

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.