Anna Rakitina

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

Anna Rakitina és una de les directores més interessants i sol·licitades de la seva generació gràcies a una sèrie d’aparicions molt aclamades al llarg de les dues darreres temporades amb les orquestres simfòniques de Chicago i San Francisco, l’Orquestra Filharmònica de Ràdio França i l’Orquestra Simfònica Japonesa Yomiuri, entre d’altres.

De la temporada 2023-2024 destaquen el seu retorn amb l’Orquestra Simfònica de Vancouver i el seu debut amb diverses orquestres europees. Anteriorment, ha treballat amb orquestres simfòniques com la d’Indianapolis, l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg i l’Orquestra Simfònica de Malmö.

Anna Rakitina ha treballat amb diversos solistes com ara Jean-Yves Thibaudet, Augustin Hadelich i Alisa Weilerstein, com també amb compositors contemporanis, especialment amb Elena Langer i Ellen Reid.

També ha estat ajudant de direcció de l’Orquestra Simfònica de Boston entre el 2019 i el 2023, la segona dona que ha ocupat aquest càrrec. Va posar fi a aquest període l’agost del 2023, amb una actuació molt aplaudida al Festival de Música de Tanglewood amb Joshua Bell. La temporada 2019-2020 va ser beneficiària d’una beca Gustavo Dudamel a la Filharmònica de Los Angeles i va guanyar, entre d’altres, el segon premi al Concurs Internacional Nicolai Malko el 2018.

Nascuda a Moscou, de pare ucraïnès i mare russa, Rakitina va créixer en una família de músics i va començar amb el violí abans d’estudiar direcció al Conservatori Txaikovski de Moscou amb Stanislav Diachenko. El 2018 es va graduar amb un diploma de direcció amb el professor Ulrich Windfuhr a Hamburg, va ser finalista de Das kritische Orchester a Berlín, va participar en el programa de beques de direcció orquestral de l’Acadèmia del Festival de Lucerna dirigit per Alan Gilbert i Bernard Haitink i va assistir a diverses classes magistrals. El 2022 va participar en la classe magistral del Concertgebouw conduïda per Fabio Luisi.

Anna Rakitina

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.