Alfons Reverté

Direcció

Propers esdeveniments
Beethoven: Simfonia Heroica
2 d'agost de 2024 · 20:30h

Nascut a Barcelona, al si d’una família de músics, es va titular al Conservatori Superior de Música de Barcelona en les especialitats de clarinet, composició i direcció d’orquestra. Paral·lelament, va cursar estudis de Dret a la Universitat de Barcelona i, més tard, va ampliar els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra.

L’any 1999 va ser nomenat Director Assistent de l’OBC fins a l’any 2002. Aquell mateix any va ser nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC. En l’àmbit estatal ha dirigit l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’OBC, Tenerife, La Coruña, Balears, Vallès, Pamplona o Córdoba, entre d’altres, així com la Banda Municipal de Barcelona o l’Orquestra de Cambra Barcelona 216 entre moltes altres. També ha estat convidat a dirigir a Alemanya, Polònia, Àustria, França, Bulgària, Suècia i Itàlia. Ha estat nomenat durant la temporada 2022 Director Titular i Artístic de l’Orquesta Sinfónica de San Juan, a Argentina.

Especialitzat en la interpretació del corno di bassetto i del clarinet baix ha actuat com a solista d’aquests dos instruments amb diverses orquestres a Europa i Amèrica. Va estrenar amb l’OBC, al Palau de la Música Catalana i sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i orquestra “Blue Mosaics” que li va dedicar el compositor nord-americà R. Patterson.

Recentment, ha iniciat la presentació d’un programa de TV propi de divulgació del món de l’orquestra titulat “Orquestra’t amb l’OJC”. Dins de l’àmbit de la música popular, és director titular de la Cobla Marinada. En el camp pedagògic ha treballat continuadament amb diverses orquestres joves o amateurs com l’Orquestra Ars Mèdica del Col·legi de Metges de Barcelona.

Paral·lelament, ha dut a terme una intensa activitat operística. Va debutar al Gran Teatre del Liceu dirigint El Retablo de Maese Pedro de M. de Falla. Recentment, hi ha efectuat l’estrena mundial de l’òpera La Gata Perduda dins la temporada de celebració del 175è aniversari de la Fundació del Liceu.

Alfons Reverté

Direcció

Propers esdeveniments
Beethoven: Simfonia Heroica
2 d'agost de 2024 · 20:30h
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.