Alfia Bakieva

Concertino, Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

Alfia Bakieva és una violinista d’origen tàrtar que viu a Salzburg. És una intèrpret de molts instruments, especialment en l’àmbit de la música folk —toca el violí, el violí folk, el kylkobiz, el ghizzhak i altres instruments semblants. A més, és membre fundadora del conjunt musical de folk Ekiyat, especialitzat en la tradició popular de la música tàrtara.

Va estudiar amb E. Baskina a l’escola de música de Novosibirsk i violí barroc amb Enrico Onofri (Conservatori de Palerm) i Hiro Kurosaki (Universitat Mozarteum), i es va especialitzar en la interpretació amb criteris històrics del repertori del Renaixement, del Barroc, del Classicisme i del Romanticisme. 

Entre el 2004 i el 2008 va ser assistent de concertino i solista de l’orquestra musicAeterna del teatre estatal de l’òpera i del ballet de Novosibirsk que dirigeix Teodor Currentzis.  

Ha obtingut moltes beques, entre les quals destaquen la de Roman Abramovich i la de la família Xostakóvitx, rebuda al VII Concurs Internacional de Quartets D. Xostakòvitx. El 2017 va ser finalista del Concurs de Música Antiga de Bruges i el 2018 va guanyar els tres premis per a grups de cambra del Concurs Göttingen Händel. El 2023 va ser nominada per al premi Addicted to Bach, que concedeix la família del Premi Nobel Günter Blobel.

També és una apassionada del tango i col·labora amb l’orquestra argentina Rascasuelos, que dirigeix el compositor i bandoneonista Patricio Bonfiglio, amb el qual va actuar al Rock Festival Roskilde de Copenhaguen el 2018 al costat de Dua Lipa, Massive Attack, Gorillaz, etc.

Actualment, fa carrera solista i com a concertino de diversos grups i orquestres, entre les quals hi ha Il Pomo d’Oro, Ensemble Harmonia, Dresden Festpiel Orchester, Cappella Mediterranea i Ensemble Ludovice.

El setembre del 2021, dels pocs músics que va participar en les audicions Jumpstart Jr. a Amsterdam, ella en va ser una. Toca amb un violí Francesco Ruggeri, fet a Cremona el 1680, que li ha estat cedit per un període de set anys. 

Alfia Bakieva

Concertino, Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.