Alejandro Gómez Pareja

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

BIOGRAFIA

Reconegut per la crítica com un dels joves violoncel·listes més prometedors de la seva generació, Alejandro Gómez Pareja transmet passió i entusiasme en cadascuna de les seves interpretacions.

Des de la seva primera actuació als 11 anys com a solista amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, sota la direcció de Manel Valdivieso, fins a la interpretació més recent a L’Auditorio Nacional dirigit per David Afkham, Gómez Pareja ha obtingut una gran experiència malgrat la seva joventut.

El seu talent ha estat reconegut amb primers premis en diversos certàmens internacionals: Concurs Villa de Llanes (2018), Concurs Ribeira Sacra (2020), Concurs Appassionato Jöel Klepal de Caen (2021), així com el segon premi a la Gustav Mahler Cello Competition de Praga (2021), guardons que li han obert les portes de teatres com el Jovellanos de Gijón o el de la Filharmònica d’Oviedo, i li han ofert l’oportunitat d’actuar en recitals i concerts com a solista d’orquestra a Caen (França) durant la temporada 2021-22.

Ha participat en diversos festivals internacionals com el Mozarteum de Salzburg, la Universitat de Brunswick a Maine i el Festival Pau Casals a Prades, on ha treballat amb mestres de renom com Maria Kliegel, Orfeu Mandozzi, Danjulo Ishizaka, Thorleiff Thedeen i Frans Helmerson.

Va ingressar a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid a una edat molt primerenca i va estudiar amb Jens Peter Maintz i Fernando Arias. El 2021 va ser premiat amb el reconeixement d’alumne més excel·lent de la Càtedra de Violoncel. Actualment és membre del Trio Arriaga de Banco de España i toca un violoncel francès Collin Mezin (fill) de 1930.

Alejandro Gómez Pareja

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.