Aarón Zapico

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.formaantiqva.com

Aarón Zapico és un director d’orquestra espanyol amb un innegable estatus com a especialista en el repertori barroc i clàssic, elogiat per les seves audaces i innovadores propostes artístiques. Durant més de dues dècades ha contribuït definitivament a la recuperació del patrimoni musical espanyol i a la revitalització del sector de la música clàssica a través de programes avantguardistes, tots ells elogiats per la seva originalitat, cohesió i qualitat.

El seu prestigi està avalat per nombrosos guardons. Així, va ser considerat Millor Director per l’Associació de Grups Espanyols de Música Antiga el 2019 i pràcticament tota la seva discografia compta amb reconeixements i premis. Entre ells, destaquen el Premi MIN al Millor Àlbum de Música Clàssica 2019 per Concerto Zapico Vol. 2, el Melómano d’Or 2024 per La Caramba o múltiples nominacions per als Premis Internacionals de Música Clàssica.

Com a director convidat, Aarón Zapico ha col·laborat recentment amb orquestres com l’Orquestra Ciutat de Granada, l’Orquestra d’Extremadura, l’Orquestra Filharmònica de Màlaga, l’Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, l’Orquestra Simfònica de Galícia, Oviedo Filarmonía o l’Orquestra de la RTVE. El 2023, va captar l’atenció internacional en inaugurar el prestigiós Festival Internacional de Música i Dansa de Granada. Entre els solistes vocals amb els quals ha treballat destaquen Ruth Iniesta, Maite Beaumont, Vivica Genaux, Carlos Mena, Christopher Lowrey, Carolyn Sampson o Hilary Summers. A més, és un convidat freqüent d’importants festivals europeus de música antiga, com el Festival Bach d’Eisenach, el Festival Händel de Halle o el Rudolfinum de Praga. La seva tasca es veu complementada, a més, per la direcció musical i artística de Forma Antiqva, considerat un dels ensembles més influents d’Espanya.

El 2024, tornarà al Teatro Real de Madrid dirigint l’òpera La liberazione di Ruggiero dall’isola d’Alcina de Francesca Caccini, en coproducció amb Teatros del Canal.

Aarón Zapico

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.formaantiqva.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.