COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 4 de desembre 2019

Albert Guinovart enregistra el seu nou disc amb l'OBC

El pianista i compositor realitza el seu tercer treball discogràfic amb l'OBC sota la direcció de Diego Martín. El lament de la terra serà editat pel segell Sony Classics i inclou dos poemes simfònics i un concert per a piano.

El pianista i compositor Albert Guinovart serà aquesta setmana a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori per enregistrar el seu nou disc amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Titulat El lament de la terra, el CD, editat per Sony Classics, estarà format pels poemes simfònics El lament de la terra, que va ser un encàrrec de l'OBC estrenat l'any 2009, i el Somni de Gaudí.

Completa l'àlbum el Concert per a piano núm. 3, Les mans del vent, que comptarà amb el mateix compositor com a solista. Aquest concert va ser un encàrrec de la Banda Municipal i va ser estrenat l'any 2010 amb la direcció de Franz-Paul Decker i amb Guinovart al piano. Amb motiu d'aquest enregistrament, Guinovart ha adaptat la música, inicialment escrita per a banda, per tal que la pugui interpretar una orquestra simfònica.

Amb més d'una desena de concerts plegats, la relació d'Albert Guinovart i l'OBC es remunta a fa gairebé tres dècades. El primer disc que van fer junts va ser la banda sonora, l'any 1992, de la pel·lícula El largo invierno de Jaime Camino, editat per EMI. Posteriorment, amb Decca i sota la direcció de Lawrence Foster, van realitzar Infamia. Tangos de Barcelona, que va ser un gran èxit de vendes. El lament de la terra serà el tercer enregistrament de Guinovart i l'OBC.