Notícies

24 febrer 2017

ACABEN ELS CONCERTS
DEL PROJECTE d’inclusió SOCIAL “MOSAICO DE SONIDOS”

Un projecte d’inclusió social impulsat per AEOS (Asociación Española de Orquestas Simfónicas)

Des del gener de 2016, alguns membres de l’OBC, amb Ana Galán (violí) i Vicent Pérez (trombó) al capdavant, i les persones amb discapacitat intel·lectual, seleccionades per diversos centres de l’àrea de Barcelona, han treballat i han intercanviat experiències que van culminar els dies 17, 18 i 19 de febrer amb l’estrena a L’Auditori de l’obra La flor más grande del mundo d’Emilio Aragón, inspirada en el conte de José Saramago.

Tots junts, han analitzat, estudiat i desenvolupat una sèrie de petites composicions que, basades en l’obra original d’Aragón i el conte de Saramago, els han fet treballar el món de la lectura, la dansa, el cant i les arts plàstiques per generar un veritable mosaic de sons amb instruments convencionals o... no tan convencionals com caixes o tubs sonors.

L’experiència ha estat positiva i enriquidora per a tots, com ens expliquen alguns dels participants:

Vicent Pérez trombó de l’OBC
Formar part del projecte MOSAICOS ha significat per a mi donar-li sentit real a la paraula “humà" en aquest món tan deshumanitzat.

Ana Galán primer violí de l’OBC
Este "Mosaico" me ha hecho crecer tanto en lo humano como en lo profesional. Incluso en los momentos difíciles el entusiasmo de los participantes y sus responsables y educadores nos ha hecho progresar en el proyecto y llegar a este fantástico resultado final.

David Bonet trompa de l’OBC
Allò que més ens ha motivat durant tot el projecte ha estat la contínua il·lusió d'aquests fantàstics artistes.

Anca Ratiu primer violí de l’OBC
Qué ejemplo de armonía colectiva son estos chicos. Son una piña!!!

M. Pilar Pérez primer violí de l’OBC
Trabajando en éste proyecto he descubierto el amor, la ilusión, la espontaneidad y la dulzura de éstas personas maravillosas.

El projecte, sorgit per iniciativa de l’AEOS, ha comptat també amb la col·laboració de la Fundación BBVA i Plena Inclusión.