COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

15 febrero 2011

Robert Schumann torna a L’Auditori dins la temporada de l’OBC, seguint amb la celebració del bicentenari del compositor alemany

En el marc de la celebració que L’Auditori dedica enguany a Robert Schumann, amb motiu dels 200 anys del seu naixement, l’OBC presenta aquest cap de setmana les seves Segona i Quarta simfonies. Els concerts seran dirigits pel director titular de l’OBC, Pablo González, i tindran lloc els propers dies 18, 19 i 20 de febrer, (a les 21h, 19h i 11h respectivament), a la Sala 1 Pau Casals, cloent així el cicle de simfonies completes que l’orquestra ha dedicat a Schumann.

La Segona i la Quarta simfonia, que s’interpretaran en el concert, són un clar exemple de l’expressió subjectiva del compositor alemany, que com a bon romàntic, sacrificava les formes tradicionals en el moment de compondre. Aquesta llicència es pot comprovar en moltes de les seves obres, sobretot en les més breus, com en les cançons i les obres per a piano i, també en composicions de gran format, com les seves simfonies. Escoltar la Segona i la Quarta simfonia resulta tota una experiència, ja que en elles, Robert Schumann, ens obre el seu cor i ens parla confidencialment d’ell mateix i del seu món interior.

L’Any Schumann a L’Auditori continuarà després d’aquests concerts amb la Temporada de Cambra, la qual ens ofereix diversos artistes Rising Stars (programa de l’European Concert Hall Organitzation, on joves artistes giren per diversos auditoris europeus) com Apollon Musagète Quartett (02/03/11) i Jean-Frédéric Neuburger (31/03/11). També dos concerts dins del Cicle Piano a L’Auditori; Judith Jáuregui (16/03/11), que ens interpretarà Fantasiestücke, i el pianista Albert Attenelle (28/02/11), que ens oferirà un recorregut que ens portarà del primer Romanticisme als nostres dies.

Ir al principio