COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

10 junio 2011

Presentació del concert Steve Reich a L’Auditori

L’Auditori col·labora un any més amb el festival Sónar inaugurant l’edició 2011 amb la música de Steve Reich, una de les figures més rellevants del panorama musical dels últims cinquanta anys i pare del moviment minimalista nord-americà, interpretada pel grup resident a L’Auditori bcn216, el grup vocal britànic Synergy Vocals i Carles Santos.

Per presentar-vos les claus d’aquest concert us convoquem a una trobada amb els protagonistes d’aquesta producció: Carles Santos, músic i compositor, David Albet, director artístic del grup instrumental bcn216 i Micaela Haslam, directora del grup Synergy Vocals.

La trobada amb la premsa es farà a les 16:30h després de l’assaig del concert. El passi de gràfics serà a les 15:30h a la Sala 1 Pau Casals durant el mateix assaig.


Sobre Carles Santos

El compositor i pianista Carles Santos, un dels artistes amb més reputació de la música contemporània espanyola substituirà Steve Reich a les parts al piano que havia d’interpretar l’autor. Nascut a Vinaròs (Castelló) el 1940, Santos és un artista singular. Pianista, compositor, pintor, fotògraf i intèrpret precoç. Influenciat per John Cage-a qui va conèixer durant la seva estada als Estats Units en els anys 60 - i pel col.lectiu artístic Fluxus, la seva carrera es caracteritza per la innovació escènica, la incorporació de "accions" en els seus concerts i per una creativitat i evolució artística en permanent moviment. Santos va ser un dels protagonistes de la Nit Sónar al Festival de Frankfurt de 2007, amb un espectacle anomenat Ebrofalia copulativa en què el seu piano es combinava ni més ni menys que amb una moto de trial, pilotada per el quatre vegades campió del món de l'especialitat, Adam Raga. Santos, admirador de Steve Reich, va fer gala del seu esperit provocador i iconoclasta quan, el 1970, va posar a prova la paciència del selecte públic de l'Institut Francès de Madrid tocant les mateixes 6 notes de l'obra Piano Phase de Reich durant 1 hora i 45 minuts fins que el van fer fora de l'escenari davant l'estupefacció general.


Sobre bcn216

El grup instrumental resident a L’Aduitori bcn216 s'ha convertit en una referència obligada del panorama musical a Espanya. Creat el 1985 per la iniciativa conjunta del compositor i director d'orquestra Ernest Martínez-Izquierdo i del flautista David Albet, actual director artístic és un grup obert a tot tipus de propostes, estímuls i novetats. Bcn216 desenvolupa una tasca de normalització i difusió del repertori contemporani, oberta tant a la música nacional com internacional.


Sobre Synergy Vocals

Synergy Vocals és un grup excepcional de vocalistes que cobreixen un ampli espectre de gèneres musicals i que treballa principalment amb el micròfon. Molt respectat per la seva perfecta combinació de veus, la precisió rítmica i les seves dinàmiques actuacions, el grup col.labora regularment amb l'Ensemble Modern, Steve Reich, Ictus i la London Sinfonietta.Dia: Dimecres, 15 de juny de 2011
Hora: 16:30h
Lloc: Foyer Sala 1 Pau Casals. L’Auditori.
Passi de gràfics: 15.30h Sala 1 Pau Casals. L’Auditori


Per descarregar-vos una fotografia de Carles Santos feu clicaquí
Per descarregar-vos una fotografia de Bcn216 feu clicaquí
Per descarregar-vos una fotografia de Synergy Vocals feu clicaquí

STEVE REICH
Temporada bcn216
Concert Inaugural Festival Sónar 2011
Dijous, 16 de juny 2011
Sala 1 Pau Casals a les 20 hores

Intèrprets:
bcn216
Synergy Vocals
Carles Santos, piano*
Micaela Haslam, preparació musical

Programa:
Steve Reich: Sextet
Music for 18 Musicians *

Preu entrada: 30€

Ir al principio