COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

21 enero 2011

La Temporada de Músiques Modernes de L’Auditori enceta el 2011 amb la presentació del nou disc del saxofonista Dani Nel·lo

Dani Nel·lo enceta aquest divendres 21 de gener el cicle Contrabaix a L’Auditori, a la vegada que dóna el tret de sortida a la programació de Músiques Modernes d’aquest primer trimestre de l’any 2011. Al llarg dels propers mesos la temporada es configura amb noves propostes musicals en coproducció amb tots els festivals que tenen lloc a Barcelona durant aquest període, com el Festival Barnasants, el Tradicionarius, el Festival de Cajón i el Festival Mil·lenni.

Divendres 21 de gener a les 21:30h, a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori, el músic i compositor Dani Nel·lo ens presentarà el seu nou treball, Noir. Un home enganxat al seu saxo, que coneix a fons la història d’aquest instrument des de la seva desmilitarització fins a la seva sublimació com a icona d’una de les músiques més lliures del planeta: el jazz. L’espectacle i l’últim disc que ha enregistrat evoquen aquella estètica dels anys cinquanta recreada a les pel·lícules de gènere negre on el gàngster, el detectiu i el crim són elements consubstancials. Per fer la sessió encara més completa, el concert comptarà amb la participació de la banda The AnxoviAll-Stars, una exclusiva secció de vents amb la qual presentarà també el disc Tesoro Recordings, un àlbum editat en vinil i de tirada limitada.

Seguint amb la programació del Cicle Contrabaix podrem gaudir del millor jazz de casa nostra amb Laura Simó & Francesc Burull (29 de gener) que vindran a presentar-nos el seu nou disc Temps de pluja. El 3 de febrer tindrem l’oportunitat de sentir Grace kelly Quintet querecorre el món presentant Man with the Hat, en un concert doble, on també acturà el saxofonista valencià Perico Sambeat, presentant nou disc Balades. L’últim grup jazzístic ens arribarà el 12 de febrer amb Manel Camp Quartet i la presentació del seu nou disc, Tangram. Finalment, el soul més autèntic de la gran Betty LaVette arriba a L’Auditori el 24 de març. La vocalista nord-americana ens visita amb un nou repertori sota el braç, Interpretations: The British Rock Songbook.

El Festival Barnasants, ens portarà el concert inaugural de la mà de Pau Alabajos (27 de gener), defensor de la cançó com una eina de lluita; Raül Fernández “Refree” amb Matilda (28 de gener); un concert doble el 25 de febrer amb Ivette Nadal (amb A l’esquena d’un elefant) i Litus (amb Si tiene que llover que nieve); Nacho Vegas que serà dos dies a L’Auditori (18 i 19 de març) amb La zona sucia; Em declaro innocent de Joan Isaac (25 de març) i per finalitzar, Joan Amèric, com a concert de cloenda del festival.

La temporada de Músiques Modernes, continua Milladoiro (17 de febrer), el grup gallec de música tradicional avalat per tres dècades d’intensa activitat i projecció internacional, i Celtas Cortos (20 de març), en coproducció amb el Festival Tradicionarius. D’altra banda, Sabor de Gracia & Dj Panko & Ramon Giménez (4 de març), amb temes propis i adaptacions de clàssics de la cançó catalana, i Homenatge a Manzanita (11 de març), de la mà del seu fill José Ortega, arribaran a L’Auditori amb el Festival de Cajón. Juntament amb el Festival del Mil·leni tindrem l’oportunitat el 10 de març de tornar a gaudir de l’ambaixadora mundial del son cubà, l’Orquestra Buena Vista Social Club, acompanyada per aquesta ocasió de la gran reina del filin,Omara Portuondo. Finalment, dins el cicle ECHO Rising Stars, a través del qual joves artistes escollits pels auditoris europeus més importants giren al llarg d’un any, podrem assaborir, el 3 de febrer, la renovació de la música folk europea amb Baltic Crossing, integrat per músics de Finlàndia, Dinamarca i el Regne Unit.

Ir al principio