COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

17 febrero 2009

L’AUDITORI amplia les seves infraestructures amb una SALA 4

La necessitat d’ampliació de les infraestructures actuals de L’Auditori amb una nova Sala 4 respon a l’altíssim nivell d’ocupació de les tres sales (més de mil actes amb públic en un any), a l’opció de treballar amb més eficàcia per l’existència de diversos grups residents i a la manca d’una sala d’actes per a l’ESMUC. Aquesta sala se situarà a l’espai que existeix a la façana de L’Auditori que dóna al carrer de Ribas. Les obres començaran a finals d’abril i està previst que acabin a finals d’any.

El projecte, redactat pels arquitectes Rafael Moneo i Lucho Marcial, té com a objectiu aprofitar al màxim les capacitats de l’edifici de L’Auditori per encabir-hi la nova Sala 4, mantenint el concepte arquitectònic, aspecte i sistema constructiu del projecte original de L’Auditori. Aquest nou espai annex se situarà a la ubicació on actualment es troba la rampa d’accés a la biblioteca de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a la façana de L’Auditori del carrer Ribes. L’entrada principal s’ubicarà a la façana del carrer Padilla.

La nova sala 4, amb un escenari de 80m2 i capacitat per a 168 persones, s’utilitzarà per a la celebració de concerts de petit format, és a dir, aquells més pròxims a l’experimentació i a la nova creació. D’altra banda, es destinarà a satisfer l’actual demanda d’espai d’assaig de la Banda Municipal, el grup instrumental BCN216, el Quartet Casals i altres grups residents de L’Auditori com l’Orquestra Àrab, la Capella Reial de Catalunya o l’OBC (parcials). Finalment també s’utilitzarà com a sala d’actes de l’ESMUC, concerts de l’acadèmia i per als projectes de final de carrera dels seus estudiants.

El nou espai acollirà no només la Sala 4 a la planta baixa i soterrani, sinó també un espai polivalent, a la primera planta, i una pèrgola oberta amb una terrassa d’ús públic, a la segona. Aquesta sala polivalent pot ser utilitzada per a recepcions, càterings, rodes de premsa, conferències, taules rodones, ludoteca infantil, etc.

El projecte Sala 4 de L’Auditori ha tingut el suport de l’Ajuntament de Barcelona en acollir-lo al Fons Extraordinari d’inversió en l’àmbit local promogut per l’Estat.

Ir al principio