COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

2 febrero 2011

Jordi Savall dirigirà els solistes de Le Concert des Nations el 8 de febrer a L'Auditori per oferir una de les obres testamentàries més emblemàtiques de Bach: l'Ofrena Musical BWV 1079

Jordi Savall continua el proper 8 de febrer amb el cicle coproduït amb L’Auditori "El So Original: Espais de la memòria" amb l’Ofrena Musical de J. S. Bach. El concert tindrà lloc a les 21.00h a la Sala Pau Casals de L'Auditori amb els solistes que formen part de la formació instrumental del mestre Savall LE CONCERT DES NATIONS. Els intèrprets són Pierre Hantaï, clavicèmbal, Marc Hantaï, flauta travessera, Riccardo Minasi & Mauro Lopes, violins, Bruno Cocset, violoncel i Xavier Puertas, violone.

La darrera època de la vida del Cantor de Leipzig està caracteritzada per un paulatí alliberament de les seves funcions a l'escola de Sant Tomàs i s'observa com el compositor va delegar progressivament algunes de les funcions que havia dut a terme habitualment en la figura d'alguns dels prefectes de la cantoria. Aquest fet no va anar en detriment de les seves obligacions -que mai va desatendre- però li va permetre dedicar-se en cos i ànima a l'escriptura musical en el seu gabinet de composició. D'altra banda, mai va deixar de practicaraquesta faceta,encaraque en aquest moment amb la saviesa acumulada pels molts anys d'experiència pràctica, els dedicaria a donar tres de les grans obres mestres de la seva producció: l'Ofrena Musical BWV 1079 realitzada el 1747, la finalització de la Missa en si menor BWV 232 entre els anys 1748-49 i, un anys abans de la seva mort (1750), acabaria L'Art de la fuga BWV1080.


Aquestes obres representen una síntesi de la perfecció del seu saber i del seu talent en l'art de la composició, especialment en la tècnica del contrapunt, la seva gran capacitat inventiva i el seu extraordinari sentit de la forma, de l'estructura i del nombre com ha assenyalat el mestre Savall en la grabació que va dur a terme d'aquesta obra pel segell Alia Vox.


Jordi Savallafronta aquest monument musical de l'últim Barroc amb una lectura que parteix de l'equilibri necessari entre la visió global de la forma i la indispensable aportació creativa individual de cada solista sense perdre de vista que Bach va ser també un magnífic improvisador.

Els ricercars, sonates, cànons, fugues i contrapunts són aquí la font inesgotable d'un viatge espiritual i estètic que ens condueixen a uns confins únics, on l'ésser humà i la seva dimensió divina s'interpel·len i, de vegades, s'uneixen harmoniosament.


Material addicional: Fotografia de Philippe Matsas dels solistes de Le Concert des Nations.
Per a més informació:
Xavier Paset/Cap de Comunicació Fundació Centre Internacional de Música Antiga
Tel. 972 42 67 86/609 18 11 21
Mail: comunicacio@fundaciocima.org

Ir al principio