COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

18 noviembre 2011

El Museu de la Música inaugura el Vè cicle “La música al Museu” aquest diumenge amb una audició amb el recentment restaurat clavicordi Grabalos

El Museu de la Música obre la cinquena edició del cicle “La música al Museu”. A partir d’aquest diumenge i fins al mes de juliol, el Museu mostrarà alguns dels seus instruments més valuosos a través d’un seguit d’audicions obertes a totes les edats i que seran comentades pels intèrprets de cada sessió. Un diumenge de cada mes, la Sala Gran del Museu acollirà una programació eclèctica amb instruments històrics, ètnics o del segle XX, sempre amb la voluntat de donar-los a conèixer al gran públic. La programació del cicle s’ha pogut dur a terme gràcies a la important tasca de restauració dels instruments històrics del Museu, que en garanteix la seva conservació i el so més òptim possible.

El cicle s’inaugura aquest diumenge 20 de novembreamb una demostració de la sonoritat del clavicordi Grabalos a càrrec de l’especialista en teclats històrics Heidi Tsai i amb narració d’Alfred Rodríguez Picó. El clavicordi Grabalos és una de les peces més preuades del Museu que ha estat restaurada recentment. El clavicordi és un instrument poc conegut avui dia, però que en el seu temps era molt valorat per les seves qualitats expressives i pedagògiques per autors com Carl Philipp Emanuel Bach o Wolfgang Amadeus Mozart.

Altres novetats de l’edició d’enguany són l’audició de clarinets amb peces del museu de fa 300 anys recentment restaurades, a càrrec del trio de clarinets de L’Harmonia de Cambra, i una audició a l’entorn d’acordions diatònics que també seran interpretats per primera vegada després de ser restaurats de la mà d’un dels màxims especialistes, Artur Blasco. El Museu de la Música també s’uneix als actes de celebració de l’any Mompou amb una audició on es tocaran peces del compositor amb el mateix piano amb què van ser creades.

El Vè cicle “La música al Museu” continua la seva col·laboració amb el Festival de Música Antiga i l’Associació Catalana de l’Orgue i enguany participa també al Festival de Percussió amb l’objectiu d’obrir la programació a instruments d’altres cultures.VÈ CICLE “LA MÚSICA AL MUSEU”
Sala Gran del Museu de la Música

El clavicordi Grabalos. Diumenge 20 de novembre a les 12h i 13h
Els instruments Baschet. Diumenge 18 de desembre a les 12h
Un viatge pels 300 anys d’història del clarinet. Diumenge 22 de gener a les 12h i 13h
Els sons de la tabla índia. Diumenge 19 de febrer a les 12h i 13h
La llengüeta lliure, ànima de l’acordió. Diumenge 25 de març a les 12h i 13h
La música genuïna del clavicèmbal barroc. Diumenge 22 d’abril a les 12h i 13h
El piano Mompou. Diumenge 13 de maig a les 12h i 13h
Una vetllada romàntica per a veu, trompa i piano. Diumenge 17 de juny a les 12h i 13h
Orgues singulars de Catalunya.Diumenge 1 de juliol a les 12h i 13h

4 euros (inclou entrada al Museu)
Venda anticipada a la taquilla del Museu (places limitades)

Podeu descarregar-vos imatges dels instruments aquí
Per a més informació www.museumusica.bcn.es

Ir al principio