COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

14 junio 2010

El Museu de la Música inaugura el 17 de juny l’exposició temporal “Gabinet dels músics”

El mateix dia 17 també es presentarà la nova guia del Museu: "Un sol món, músiques diverses. Guia del Museu de la Música de Barcelona"

El gran públic tindrà l’oportunitat, a partir d’ara, de conèixer una mica millor o si més no, amb més profunditat, el Museu de la Música de Barcelona i la seva col·lecció gràcies a l’exposició “Gabinet dels músics. Fons artístic del Museu de la Música”, i a la primera publicació sobre l’exposició permanent portada a terme pel mateix Museu titulada Un sol món, músiques diverses. Guia del Museu de la Música de Barcelona.

Aquest dijous 17 de juny a les 19h, el Museu inaugurarà l’esmentada exposició “Gabinet dels músics. Fons artístic del Museu de la Música”, que posa l’accent en la descoberta del fons d’art de la seva reserva, evocant els gabinets de curiositats del segle XIX, per tal de donar a conèixer la seva heterogènia col·lecció fins avui reservada. A l'exposició, que ha tingut com a assessor artístic i documentalista a l’historiador d’art, Francesc Fontbona, hi trobarem un típic oli de tradició holandesa del segle XVII representant un tocador de llaüt, diverses estampes dels segles XVIII i XIX, caricatures, retrats, bustos, pergamins d’homenatge, etc, dedicats a I. Albéniz, E. Granados, E. Morera, J. Malats, E. Pujol, O. Farga, N. Freixas, A. Vives, J. Lamote de Grignon o a L. Mugnone. Hi ha obres signades per Darío de Regoyos, Ramon Casas, Sebastià Junyent, Lluís Masriera, Baldomer Gili i Roig, Jaume Llongueras, Lluís Bagaria, Josep Cardona, Ismael Smith, Eveli Torent, Torné Esquius, Josep de Togores, així com d’artistes no catalans com Charles Léandre, Valentín de Zubiaurre, Leonetto Cappiello, John Gleich, etc.

Paral·lelament a l’inici de l’exposició es presentarà també la guia "Un sol món, músiques diverses. Guia del Museu de la Música de Barcelona". Es tracta de la primera publicació del Museu de la Música a l’entorn de la nova exposició permanent en la seva nova seu a L’Auditori de Barcelona i pretén donar a conèixer la col·lecció d’instruments i documents musicals que exposa a través d’un recorregut per la història de la música, l’art i els instruments musicals. A més d’aquest viatge per la història, la publicació també fa referència a la música i als instruments d’altres terres i cultures. La guia destaca els instruments més importants i ens aproxima el coneixement del nostre llegat musical, la singularitat del nostre patrimoni i la seva aportació cultural i artística. La guia vol equilibrar la rigorositat científica de l’estudi del fons patrimonial amb una voluntat clarament divulgativa. Àmpliament il"lustrada amb material fotogràfic documental dels instruments i dels espais d’exposició, amb aquesta publicació, el visitant s'endu a casa un fragment del museu i testimoni de la nostra història musical i patrimonial

Ir al principio