COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

14 junio 2011

El Museu de la Música celebra la Festa de la Música amb dues activitats diumenge 19 de juny

L’audició comentada “La veu d’escola: de Monteverdi a Granados repassa la història dels cantants solistes.
El cicle Silenci, fem música inclou una nova jornada per descobrir els instruments Baschet.

En el marc de la celebració de la Festa de la Música, el Museu de la Música presenta l’audició comentadaLa veu d’escola: de Monteverdi a Granados, un recorregut per la música per a cantant solista dels darrers 400 anys. La soprano Olga Miracle oferirà als visitants del Museu la possibilitat de conèixer la història d’aquest gènere, acompanyada al clavicèmbal i al piano per la intèrpret Marju Vatsel. L’audició tindrà lloc diumenge 19 de juny en dues sessions, a les 12h i a les 13h obertes al públic de totes les edats i amb una durada de 30 minuts.

La música per a cantant solista neix de la mà d’autors com Claudio Monteverdi al segle XVII. El seu objectiu era transmetre amb major claredat els sentiments i les idees de la música barroca. Al llarg de quatre segles aquest estil ha evolucionat fins avui i s’han implantat nombroses escoles per tot arreu.

Olga Miraclei Marju Vatsel ens proposaran un viatge als diferents estils que han caracteritzat la música per a cantantsolista, però també als aprenentatges i als mètodes que les escoles han proposat a moltes generacions de cantants: la tècnica interpretativa, la inflexió de la veu, la postura del cos, la respiració, etc... La selecció de peces que ens oferiran revelaran les peculiaritats i matisos propis de cada època.

A la tarda, també en el marc de la celebració de la Festa de la Música, tindrà lloc una nova jornada dedicada a descobrir les sonoritats dels instruments Baschet. Dins del marc del “Silenci, fem música”, el públic podrà conèixer i interactuar amb els instruments i escultures sonores de l’exposició temporal en una sessió conduïda per Jordi Casadevall, Martí Ruíz, Pep Martínez i Andreu Ubach.


LA VEU D’ESCOLA: DE MONTEVERDI A GRANADOS
IV Cicle La música del Museu
Museu de la Música
Diumenge 19/06/2011 a les 12h i a les 13h
El preu de l’entrada al Museu inclou l’accés a les audicions.

Intèrprets
Olga Miracle, soprano
Marju Vatsel, piano i clavicèmbal

COM SONEN ELS INSTRUMENTS BASCHET?
Cicle Silenci, fem música
Diumenge 19/06/2011 de 17 a 19h
Entrada gratuïta

Intèrprets
Jordi Casadevall
Martí Ruíz
Pep Martínez
Andreu Ubach

Ir al principio