COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

5 abril 2011

El Centre Robert Gerhard ret homenatge a Francesc Valls en dos concerts amb l’ESMUC a l’església de Sant Felip Neri i a la Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona

El Centre Robert Gerhard (C_RG) presenta el Projecte Francesc Valls en dos concerts a l’Església de Sant Felip Neri i a la Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona amb l’Orquestra i el Cor d’Antiga de l’Esmuc. En aquesta col·laboració entre el C_RG i l’ESMUC es vol fer aflorar la música del compositor Francesc Valls (*1671; †1747) a través d’un concert on es mostra la bellesa i la complexitat d’obres tan representatives com la Missa de Difunts, interpretades amb els recursos instrumentals i vocals i amb la distribució dels cors en l’espai físic del concert que exigeix l’autor (manifestació policoral característica de la composició dels autors catalans i hispànics de finals del segle XVII i principis del segle XVIII).

El barceloní Francesc Valls és considerat una de les més grans autoritats musical catalanes del segle xviii i abraça des de latradició compositiva de la segona meitat del xvii fins al barroc ple. Des del seu lloc com a mestre de capella de la Catedral de Barcelona entre 1709 i 1726 va desenvolupar d’una manera directa i col·lateral una intensa activitat —de la que deixa testimoni un gran corpus musical de composicions de diversos gèneres en llatí (25 misses i 114 motets, 53 responsoris, salms, vespres, cantates i oratoris) i en llengua romanç (126 tonos, villancets)—. A més, se sap que aquest autor va realitzar diverses composicions musicals per a les acadèmies (concerts instrumentals o vocal-instrumentals) de la ciutat de Barcelona.

Projecte Francesc Vallsforma part del II Cicle de Concerts Centre Robert Gerhard 2010-2011 que enguany està desplegant les seves activitats a les poblacions de Barcelona, Valls, Cardona i Vic. Amb la promoció i difusió del patrimoni musical català, el C_RGvol ajudar a conèixer, reconèixer i prestigiar l’important patrimoni musical que ens han llegat al llarg de la història una quantitat considerable de compositors de Catalunya i d’altres zones de parla catalana.


PROJECTE FRANCESC VALLS
II Cicle de Concerts Centre Robert Gerhard

Dijous 14 d’abril de 2011/ 20:30h
Església de Sant Felip Neri de Barcelona

Dissabte 16 d’abril de 2011 / 19.00h
Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona
VII Cicle de Música Sacra de Cardona

Intèrprets:
Orquestra i Cor d’Antiga de l’ESMUC
Lambert Climent,director del cor
Xavier DíazLatorre, director musical

Obres:
FRANCESC VALLS (1671c. +1747)
Mestre de Capella de la Catedral de Barcelona

FRANCESC VALLS: Motets
FRANCESC VALLS: Missa de difunts
FRANCESC VALLS: Responsori de difunts

Ir al principio