COVID-19. Medidas de Seguridad en L’Auditori de Barcelona. MÁS INFO

29 octubre 2009

El Centre Robert Gerhard presenta el seu 1r Cicle de Concerts 2009-10

El Centre Robert Gerhard (C_RG), centre per a la promoció i difusió del patrimoni musical català de L’Auditori, impulsa un any després del seu inici, el 1r Cicle de Concerts estructurat al llarg de la temporada 2009-2010. El cicle s’emmarca dins la comesa de promoure, difondre i prestigiar el nostre patrimoni i concretament sorgeix en la lògica execució de la fase d’exhibició de les produccions i/o col•laboracions impulsades des del C_RG. El cicle consta de 7 produccions, que es traduiran en 13 concerts a diferents equipaments culturals i auditoris del conjunt dels Països Catalans.

Amb les dues primeres produccions (Il più bel nome d’Antonio Caldara i Piéces de Simphonie de Charles Desmazures) el cicle del CR_G es vol acostar a dues importants mostres musicals vinculades a la Guerra de Successió (1701-1714). Aquesta primera proposta s’emmarca dins la redescoberta de músiques anteriors a 1714 on el principat de Catalunya i altres territoris de parla catalana gaudien de Furs propis. El focus inicial d’atenció es compon, així, de les músiques relacionades amb la Guerra de Successió entre Habsburgs i Borbons a principis del segle XVIII.

Un altre focus d’atenció del cicle el constituirà la presentació del conjunt de l’obra pianística de Baltasar Samper, considerat com una de les referències indiscutibles de la música mallorquina i que ara podrem conèixer una mica millor de la mà del pianista i musicòleg Joan Moll. Posteriorment es podrà escoltar de nou Empúries de Josep Maria Ruera, una obra considerada com a cabdal dins del catàleg del compositor granollerí.

Un altre plat fort del cicle el constituirà la reivindicació de la figura del compositor Joan Manén a través de la interpretació del seu Concerto per a violí i cordes, un concert que compartirà escenari al costat de les Metamorfosis de Richard Strauss que aprecià d’allò més a Manén.

Un concert commemoratiu de l’Any Albéniz (2009-2010) i un encontre musical entre Mallorca i Catalunya a través de les obres musicals de Ricard Lamote de Grignon i Baltasar Samper acabaran de configurar un cicle que s’erigeix com un petit apartat dins l’estructuració de la tasca que està impulsant el C_RG.

Ir al principio