COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

20 April 2010

La Barcelona Jazz Orquestra reinterpreta per Sant Jordi els clàssics del jazz al seu concert a L'Auditori

La Barcelona Jazz Orquestra reinterpretarà els clàssics del jazz aquest divendres 23 d’abril en un concert a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori, dins la temporada Jazz a L’Auditori – Cicle Contrabaix.

Jazz Clàssics és el nou treball d’aquesta formació on interpretaran els grans estàndards de la història del jazz amb el reforç d’una veu d’excepció: la cantant titular de la Barcelona Jazz Orquestra, Susana Sheiman. A més, la Barcelona Jazz Orquestra també ens oferirà en aquest concert la coneguda Kansas City Suite, composició original de Benny Carter. Aquesta vetllada no només servirà per fer un recorregut per tonades mítiques per a qualsevol melòman, sinó també per comprovar l’excel·lent moment de la Barcelona Jazz Orquestra en companyia d’un dels valors més ascendents del jazz vocal.

La primera big band estable de la capital catalana, la Barcelona Jazz Orquestra, aglutina alguns dels més destacats noms de l’escena jazzística local, com el pianista Ignasi Terraza, els saxofonistes Victor de Diego i Xavier Figuerola, o el bateria francès Jean Pierre Derouard, entre d’altres. Sota la direcció musical del trombonista Dani Alonso, aquesta orquestra nascuda l’any 1996 dins del Taller de Músics manté viu el llegat de la tradició orquestral jazzística a la nostra ciutat, amb periòdics concerts a la Sala Apolo dedicats al swing, sense oblidar el repertori d’altres compositors més contemporanis. Una bona mostra d’aquesta afició pel jazz més clàssic, amb incursions més contemporànies, la trobem en el seu darrer disc, Once upon a time (Temps Record, 2010), una col·lecció de deu temes de diverses èpoques als quals la trompeta convidada del gran Nicholas Payton i el perfecte engranatge de la Barcelona Jazz Orquestra aconsegueixen retraure el so de les grans bandes dels anys 30 i 40.

Go to beginning