COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

17 March 2011

La Banda Municipal celebra el seu 125è aniversari amb un concert homenatge al director Celestí Sadurní

La Banda Municipal de Barcelona presenta diumenge 27 de març a la Sala 1 de L’Auditori el concert Puccini amb una obra de Salvador Pueyo encarregada amb motiu del 125è aniversari de la Banda. Percepció, moviment simfònic per a Banda és la primera obra de Pueyo escrita especialment per a banda en la que, en lloc d’escriure una obra simfònica i adaptar-la als instruments de banda, el compositor ha optat per submergir-se en la riquesa tímbrica dels instruments propis de la Banda per extreure’n totes les possibilitats sonores.

La segona part del concert està dedicada a Puccini, amb l’adaptació a formació de banda de diferents àries i fragments de dues de les seves òperes més famoses, La Bohème i Turandot. La versió de La Bohème que presenta la Banda Municipal de Barcelona és un arranjament de Celestí Sadurní, en commemoració del recent centenari de la seva mort, i que va ser el segon director de la Banda, entre 1897 i 1910, en substitució del seu sogre, Josep Rodoreda.

Les notes de La Bohème i de Turandot estan acompanyades de l’espectacular Pasqua Russa de Rimski-Kórsakov. Es tracta d’una obra de tema litúrgic basada en temes pagans que juntament amb Sheherazade i Caprici espanyol és una de les tres obres més emblemàtiques de Rimski-Korsakov i el punt culminant de la seva carrera.

Intèrprets
BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA
Salvador Brotons, director

Obres
SALVADOR PUEYO:Percepció, moviment simfònic per a Banda
RIMSKY – KÓRSAKOV:La gran Pasqua Russa op. 36
GIACOMO PUCCINI:La Boheme, selecció del 3r. acte
GIACOMO PUCCINI:Turandot, suite simfònica de l’òpera


PUCCINI
BandaMunicipal de Barcelona 10-11
Diumenge, 27 de març de 2011 – 18.30h
Sala 1 – Pau Casals
Preu: 9€

Go to beginning