COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

2 July 2010

L’Obra Social “la Caixa” i L’Auditori aposten per un nou concert en format participatiu: el Rèquiem de Mozart

L’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb L’Auditori presenta el concert participatiu del Rèquiem de Mozart, que s’interpretarà el dimecres 7 de juliol i dijous 8 de juliol, a les 21.00 hores a L’Auditori de Barcelona. El concert del 7 de juliol es podrà seguir en directe des de la Sala de Premsa Multimèdia de l’Obra Social “la Caixa” a http://premsa.lacaixa.es/obrasocial i a través del web www.lacaixa.es/obrasocial.

Barcelona, 7 de juliol de 2010.- Els concerts participatius, que impulsa el Departament de Música de l’Obra Social “la Caixa”, des de fa 15 anys, ofereixen a les persones aficionades a la música coral l’oportunitat de participar en un important projecte pedagògic i un espectacle musical de gran magnitud al costat de músics professionals de reconegut prestigi internacional. L’Obra Social “la Caixa” organitza des de fa 15 anys, a diferents ciutats de l’Estat –entre les quals es troba Barcelona- el seu tradicional concert participatiu d’El Messies de Händel. A més a més, des de fa dos anys, els aficionats a la música coral de Catalunya també han pogut interpretar una altra obra en format participatiu: els Carmina Burana de Carl Off.

Aquest any, per primera vegada l’Obra Social “la Caixa” ha decidit apostar per un nou concert en format participatiu. Es tracta del Rèquiem de Mozart, que serà interpretat per més de 482 participants individuals. Aquesta iniciativa de l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col•laboració de L’Auditori de Barcelona, constitueix una experiència enriquidora que convida els cantaires amb certs coneixements musicals a fer realitat un somni: cantar les parts corals d’una de les obres més emotives de Mozart.

Però aquesta edició, a més a més, té un valor afegit: totes les persones que vulguin gaudir del concert ho podran fer en directe a través de la sala de premsa en línia i del web de l’Obra Social ”la Caixa” a http://premsa.lacaixa.es/obrasocial i www.lacaixa.es/obrasocial el mateix dimecres 7 de juliol, a partir de les 21.00 hores.

Sota la direcció del prestigiós director espanyol Víctor Pablo Pérez, actuaran des de l’escenari l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, el cor Madrigal i un conjunt destacat de solistes format per María Espada (soprano), Pilar Vázquez (mezzosoprano), Roger Padullés (tenor) i David Wilson-Johnson (baríton), als quals s’afegiran, des de les seves respectives butaques a l’Auditori de Barcelona, els 482 participants individuals

La iniciativa dels concerts participatius de l’Obra Social ”la Caixa” va sorgir el 1995 a Barcelona, amb la interpretació d’El Messies de Händel. Aquest projecte va néixer amb els objectius de reconèixer i estimular la pràctica social del cant i de la música que es du a terme des de les associacions corals, i també de promoure la cohesió social en l’àmbit de la cultura. Des de llavors, més de 20.500 participants han cantat les parts corals d’aquest emblemàtic oratori i prop de 198.400 persones han assistit als concerts programats en ciutats com València, Tenerife, Barcelona, Madrid, Palma, Sevilla, Santiago de Compostel•la, Sant Sebastià, Girona o Valladolid, entre d’altres.

L’Obra Social ”la Caixa”, conscient del benefici de les noves tecnologies, vol apropar-se una vegada més a la societat i per quarta vegada oferirà un concert participatiu en directe a través d’Internet. En aquest sentit, el Departament de Comunicació de l’entitat torna a fer una aposta forta: les noves tecnologies multimèdia.

L’Obra Social ”la Caixa” posa a disposició dels periodistes una sala de premsa on podran trobar peces multimèdia de temàtica social, cultural, educativa, mediambiental i científica i, com en el cas d’aquesta edició, El Rèquiem de Mozart en format participatiu en directe.

Go to beginning