COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

22 June 2010

L’OBC interpreta "El jugador" de Prokófiev en versió concert el dissabte 26 de juny i el dimarts 29 dins la Temporada del Gran Teatre del Liceu

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya interpreta aquest dissabte 26 i dimarts 29 de juny, El Jugador de Seguei Prokófiev dins la Temporada del Gran Teatre del Liceu.

Estrenada el 29 d’abril de 1929 al Théâtre Royal de la Monnaie (Brussel·les), El Jugador és estrena al Gran Teatre del Liceu, i serà dirigida per Alexander Anissimov. Misha Didyk, Olga Guryakova, Vladimir Ognovenko, Elena Obraztsova, Olga Savova, Stephan Rügamer, Pavel Kudinov, entre altres, conformen el repartiment de l’obra. L’òpera està estructurada en 4 actes i el llibret del compositor està basat en la novel·la de Fiódor Mikhailovitx Dostoievski.

Prokófiev fa un tractament molt d’avantguarda en el text. I, en la música, els personatges estan dibuixats amb crueltat i sarcasme en la seva recerca obsessiva dels diners mitjançant el joc. L’acció, que té lloc en un luxós casino alemany, segueix de molt a prop els primers i els últims capítols de la novel·la de Dostoievski. Constitueix el retrat agut i cruel d’uns personatges atrapats en un món on tot és fals, angoixant i gens autèntic, amb una gent absorta en el gir incessant i infernal de la ruleta, veritable protagonista de l’òpera. La música reflecteix la inestabilitat profunda de l’ambient en què viuen els jugadors.

Go to beginning