COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

28 May 2010

L’Ensemble Mediterrain tanca la Temporada de Cambra 09-10 a L’Auditori el dilluns 31 de maig

Aquest concert es troba inclòs també dins el 1r Cicle Centre Robert Gerhard amb motiu de l’Any Albéniz

L’Ensemble Mediterrain posarà el punt i final a la Temporada de Cambra 09-10 a L’Auditori aquest dilluns 31 de maig. El concert protagonitzat pel grup berlinès, sota la direcció artística del portuguès Bruno Borralhinho, està impulsat i produït pel Centre Robert Gerhard i vol afegir-se així als actes commemoratius de l’Any Albéniz per possibilitar l’analogia de la voluntat expressiva d’Isaac Albéniz (1860-1909) amb altres de foranes, en aquest cas concret amb Bohuslav Martinu (1890-1959).

Tot i pertànyer a generacions diferents (una distància de trenta anys és la que separa el compositor de Camprodon Isaac Albéniz respecte del bohemi Bohuslav Martinu), no menys cert és que ambdós creadors, des de camins personals, van compartir un ideal que transcendia clarament els postulats del nacionalisme musical per endinsar-se cap a una perspectiva de caire més cosmopolita. Curiosament, tan Albéniz com Martinu, van finalitzar les seves vides lluny dels seus països d’origen.

El concert de l’Ensemble Mediterrain a L’Auditori destaca per la versió per a septet que ha fet Bruno Borralhinho de la Suite Espanyola, op.47 d’Isaac Albéniz, la versió cambrística de la qual es troba en el CD editat pel segell alemany Dreyer&Gaido, on ha col·laborat el Centre Robert Gerhard.

Go to beginning