COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

23 September 2009

L’Auditori presenta el 14è Festival de Músiques del Món, amb un canvi d’orientació

El festival programa enguany 5 dels artistes més reconeguts de l’Àfrica negra, entre ells Toumani Diabaté.
La programació abastarà des de músiques ètniques i d’arrel fins a propostes més modernes.
El Museu de la Música porta a L’Auditori l’exposició “Instruments musicals de Guinea Equatorial” al vestíbul de la sala Oriol Martorell.

L’Auditori presenta el 14è El Festival de Músiques del Món amb un canvi d’orientació en la programació i enguany dedicat a l’Àfrica negra. El Festival tindrà lloc del 2 al 16 d’octubre i oferirà 5 concerts amb figures destacades com Toumani Diabaté i Oumou Sangaré, que protagonitzen els dos darrers concerts. Com a concert inaugural tindrem a Bassekou Kouyaté, (anomenat per alguns el Jimmy Hendricks del desert), seguit de Mayra Andrade (la nova Cesárea Évora del segle XXI) i de Moya Kalongo, el grup del cantant Simonal Bie acompanyat per un dream team de músics catalans. Els preus dels concerts aniran entre els 15, 22, 25 i 30 euros i les entrades s’han posat avui a la venda.

El Festival va néixer fa 14 anys a Barcelona en un moment en què no hi havia cap tipus d’oferta musical d’aquest estil. Va ser un festival pioner, que va obrir la ciutat a nous horitzons, al diàleg intercultural i a l’aproximació de diferents realitats culturals al nostre país. 14 anys després, el panorama musical barceloní ha canviat i el Festival també ha anat evolucionant de manera que enguany es presenta amb una nova orientació en la programació, amb la direcció artística de Judit Llimós. En primer lloc se centra en una àrea geogràfica concreta, apostant per una programació de primeres figures de les músiques del món i d’altra banda, seguint amb la política de L’Auditori en moments de restriccions econòmiques, es disminueix el nombre de concerts per tal de mantenir un altíssim nivell de qualitat en l’oferta.

Com a novetat, i aprofitant les sinergies amb el Museu de la Música, s’exposarà a ambdós passadissos del vestíbul de la Sala 2 Oriol Martorell durant el Festival i fins a finals de novembre, una exposició dedicada a la música i danses africanes de Guinea Equatorial. L’exposició titulada “Instruments musicals de Guinea Equatorial” procedeix de l’Auditorio Nacional de Música de Madrid i vol ser també un reclam perquè els assistents s’animin a visitar els instruments ètnics del Museu. L’exposició s’inaugurarà, doncs, el dia 2 d’octubre, data de l’inici Festival i hi serà fins el 30 de novembre. L’exposició està comissariada per Isabela de Aranzadi, i amb disseny de Jorge Lafuente. Consta d’uns 40 instruments, documents gràfics, panells de lectura, fotografies, 5 audiovisuals i una projecció. Els vídeos ajuden a il•lustrar sobretot les danses amb la seva música i so.

Go to beginning