COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

7 July 2010

L’Auditori Lighthouse Music omple les nits de juliol barcelonines amb les millors figures del jazz i músiques afins

L’Auditori, la promotora CP Jazz i Produccions Contrabaix presenten L’Auditori Lighthouse Music, un nou cicle de concerts, emmarcat dins el Festival Grec, que omplirà L’Auditori de Barcelona durant el mes de juliol d’interessants i noves propostes musicals de gran qualitat.

L'Auditori Lighthouse Music representa una nova aposta en el mapa de la cultura musical de la ciutat, prenent com a punt de partida la música improvisada i englobant des del jazz fins el R&B, passant pel blues i el pop, sense deixar fora algunes referències electròniques. Amb un rigor absolut de qualitat i prestigi en la seva programació, el cicle inclou 5 propostes per a tots els públics, (dos d’elles amb programes dobles), que mostren l’ampli espectre de la improvisació en la música actual. El cicle tindrà una durada de dues setmanes, des de la seva inauguració el proper dilluns 12 de juliol amb el concert de Dr. John, fins a la seva clausura el 21 de juliol amb el concert doble d’Arturo Sandoval Sextet i Javier Colina & Sílvia Pérez Cruz. Tots els concerts se celebraran a L’Auditori de Barcelona.

En aquesta primera edició, L'Auditori Lighthouse Music s’estrena amb un equilibri perfecte entre llegendes de la música contemporània des dels anys seixanta i setanta, i alguns dels noms més brillants de l’actual escena jazzística. El programa de L’Auditori Lighthouse Music començarà amb el concert de Dr. John & The Lower 911 (12 de juliol), on la llegenda musical de New Orleans es presentarà a Barcelona per primera vegada en solitari, exercint el seu magisteri en gèneres com el blues, funk, jazz i altres sons d’arrel negra. Un dia després arribarà el torn de The Bad Plus (13 de juliol), l’eclèctica formació nord-americana que ha revolucionat el jazz amb les seves adaptacions d’estàndards de la música pop. La primera setmana de L’Auditori Lighthouse Music la tancarà una altra vetllada d’excepció amb els mestres del hardbop Bobby Hutcherson i Cedar Walton. Hutcherson, el rei del vibràfon modern, i la rotunditat del piano de Cedar Walton junts a una nit màgica, en un format de quartet al qual també hi trobem la saviesa musical de David Williams al contrabaix i Eddie Marshall a la bateria.

Per a la seva segona setmana, L’Auditori Lighthouse Music s’iniciarà amb un concert doble que portarà a Barcelona dos dels més brillants exponents de fusió entre el jazz i la world music: Richard Bona i Béla Fleck. Richard Bona ens presentarà el seu darrer treball discogràfic, The Ten Shades of Blues (Universal France, 2010), un viatge sonor per les cultures i músiques hindú i africana a través del llenguatge del blues. Per la seva banda, Béla Fleck, acompanyat del contrabaixista Edgar Meyer i el mestre de la tabla hindú Zakir Hussain, també ens presentarà el seu darrer treball Melody of Rhythm: Triple Concerto & Music for Trio, una col•lecció de peces compostes pel mateix trio en les quals es donen la mà la plasticitat de la world music, la llibertat creativa del jazz i el rigor tècnic de la música clàssica contemporània. Finalment, La música llatina protagonitzarà el concert de clausura de la primera edició del cicle L’Auditori Lighthouse Music, amb un programa doble amb el mestre del cubop Arturo Sandoval Sextet i el combo integrat per Sílvia Pérez Cruz amb Javier Colina Trio i Perico Sambeat, que ens presentaran el seu nou projecte basat en peces clàssiques de la cançó cubana.

Eclèctic, heterogeni i sense barreres, així és el cicle L'Auditori Lighthouse Music, que busca democratitzar la música, atraure públics diversos i generar un punt de trobada entre les diferents referències musicals que fomenten el plaer d’escoltar música en directe. Lighthouse vol convertir-se en un segell de referència que albergui la tradició musical del S.XX i les propostes més novedoses dins de l’àmbit de la improvisació.

Go to beginning