COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

6 July 2010

L’audició de l’orgue barroc Pérez Molero tancarà el "III Cicle La Música del Museu" aquest diumenge 11 de juliol

Després de fins a 12 audicions en viu centrades en instruments originals -alguns ètnics i altres com la guitarra elèctrica-, el "III Cicle La Música del Museu" posarà punt i final a la temporada d’enguany amb una última interpretació el diumenge 11 de juliol a les 12h en la qual l’orgue Pérez Molero del Museu serà el protagonista absolut.

Construït a Segòvia, l’any 1719, per Manuel Pérez Molero, aquest orgue positiu de grans dimensions és una de les joies més estimades del Museu i en aquesta ocasió la intèrpret Montserrat Torrent ens mostrarà la versatilitat tímbrica i polifònica dels seus registres. Amb una alçada de 4,5 metres i muntat sobre un moble barroc ornamentat amb una equilibrada riquesa de daurats i policromia, té un únic teclat que pot fer sonar dos registres alhora i tres grans manxes, situades al costat, que hi subministren l’aire i requereixen la col·laboració d’un ajudant per accionar-les. Restaurat l’any 2004, d’acord amb els procediments i les tècniques de l’època en què va ser creat i amb els mateixos materials de llavors, aquest instrument és un representant viu del seu temps i ens permet, avui dia, gaudir plenament del seu so original.

Aquesta audició, a més de formar part del "III Cicle La Música del Museu", es troba emmarcada també dins el cicle "XXXè Els orgues de Catalunya" que, des de fa tres dècades, impulsa l’Associació Catalana de l’Orgue. La participació de l’orgue Pérez Molero serà l’aportació del Museu a aquest prestigiós cicle itinerant que promou la recuperació, restauració i manteniment de l’important patrimoni històric d’orgues repartits al llarg de la geografia catalana.

Go to beginning