COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

10 May 2010

El Teatre Auditori i l’Orquestra de Cambra de Granollers, amb la col·laboració del Centre Robert Gerhard, presenten "Empúries", de Josep Maria Ruera

Els dos concerts que es realitzaran a la capital del Vallès Oriental els dies 13 i 14 de maig s’emmarquen dins el 1r Cicle de Concerts Centre Robert Gerhard.

La figura de Josep Maria Ruera (1900-1988) ha estat d’una gran importància en la història de la música del nostre país. Deixeble, entre d’altres, d’Enric Morera i Joan Lamote de Grignon la seva gran contribució va ser, principalment, el conjunt de quatre poemes simfònics Empúries. Precisament aquesta obra és la que interpretarà l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i la Cobla Sant Jordi, sota la direcció d’Antoni Ros Marbà, aquest dijous i divendres, 13 i 14 de maig respectivament, a les 21h al Teatre Auditori de Granollers dins del 1r Cicle de Concerts Centre Robert Gerhard.

L’obra Empúries és inseparable de l’interès que el mestre Josep Maria Ruera va demostrar al llarg de la seva vida per la cultura, i especialment la música, de l’antiga Grècia. Contínuament inspirat per les runes d’Empúries, Ruera va escriure aquesta obra, on la unió de la cobla i l’orquestra simbolitza la unió de la antiga civilització grega amb el Principat de Catalunya. Precisament, el simbolisme de la pertinença de Catalunya dins el món hel·lènic i la sumptuosa fusió entre orquestra simfònica i cobla fan de l’Empúries del mestre Ruera quelcom d’especial dins del nostre patrimoni. Per això amb motius d’aquests dos concerts a Granollers s’han elegit tres de les formacions més reeixides del panorama musical dels Països Catalans per representar-la: l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i la Cobla Sant Jordi .

Aquests dos concerts, com ja hem comentat abans, els trobem inclosos dins 1r Cicle de Concerts Centre Robert Gerhard, un cicle que s’ha estructurat al llarg de la temporada 2009-2010 a diferents equipaments culturals i auditoris del conjunt dels Països Catalans amb l’objectiu de promocionar i difondre diferents continguts del patrimoni musical català.

Go to beginning