COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

9 May 2011

El Museu de la Música presenta “Més enllà de les sis cordes. Ferran Sor i l'evolució de la guitarra”

La conferència serà a càrrec del professor John Doan i inclourà una audició amb peces del músic català que es tornaran a sentir després de 150 anys

El Museu de la Música i la Societat Sor de Barcelona presenten Més enllà de les sis cordes. Ferran Sor i l'evolució de la guitarra el proper dimecres 11 de maig a les 19:00 hores a càrrec de John Doan, professor de la Willamette University de Salem (Oregon, EUA), divulgador dels instruments de corda múltiples i especialista reconegut en guitarra-arpa que parlarà del paper de Ferran Sor en l’evolució de la guitarra i d’instruments quasi desconeguts avui dia com l’arpolira, la tiorba o l’arxillaüt.

El músic català Ferran Sor (Barcelona 1778 – París 1839) va ser un dels principals compositors del pas del Classicisme al Romanticisme, així com un dels màxims impulsors de la guitarra com a instrument de concert en la música "culta" internacional. Durant la conferència podrem conèixer algunes composicions que Sor va escriure per a arpolira (guitarra de tres mànecs i vint cordes) i que han quedat oblidades a Europa durant més de 150 anys, fins que Doan les ha recuperat i n’ha fet els arranjaments per a guitarra convencional.

Al finalitzar la conferència Doan ens oferirà algunes peces de Sor interpretades amb guitarra, així com d’altres composicions per a guitarra-arpa.



MÉS ENLLÀ DE LES SIS CORDES. FERRAN SOR I L'EVOLUCIÓ DE LA GUITARRA

Dimecres 11 de maig del 2011 a les 19:00h.

Sala d’interactius del Museu de la Música de Barcelona (l’Auditori)

Entrada gratuïta

Activitat en col·laboració amb la Societat Sor de Barcelona (Societat Catalana de Musicologia / Institut d'Estudis Catalans)

La xerrada serà en anglès i serà traduïda per Josep Dolcet, de la Societat Sor de Barcelona

Georgina Garcia
Cap de Premsa



Lepant, 150 - 08013 Barcelona
Telèfon 93 247 93 00 ext. 363
Fax 93 231 93 01
Mòbil 649 48 31 14
http://www.auditori.cat
premsa@auditori.cat

Go to beginning