COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

27 April 2010

El Cicle de Músiques Llatines es posa en marxa el dijous 29 d’abril a L’Auditori de la mà dels xilens Inti-Illimani

El dijous 29 d’abril arrencarà a L’Auditori el Cicle de Músiques llatines 2010 de la mà del grup xilè Inti-Illimani. La bona acollida que van tenir l’any passat els concerts d’aquest cicle i la voluntat de seguir treballant per a la integració del col·lectiu llatinoamericà, un dels més nombrosos a Catalunya, a través de la música, ha fet que aquesta temporada el Cicle dedicat a les Músiques Llatines torni a la casa i ho faci, en primera instància, de la mà d’aquest grup xilè caracteritzat sens dubte per la seva reivindicació de la cultura popular de l’altiplà andí.

La música d’Inti-Illimani, sòlida i implacable, ha acompanyat la vida de milions de llatinoamericans durant més de 40 anys. La seva llarga història, que comença el 1967 gràcies a la passió per la música d'un grup d'universitaris, travessa bons i mals moments: des d'un exili de 15 anys a Itàlia forçat pel cop d'estat d'Augusto Pinochet fins a multitudinaris concerts per tot el planeta, col•laboracions amb artistes de la talla de Víctor Jara, Luis Advis, John Williams i Jaco Peña i nombrosos premis i distincions internacionals. La veu d'Inti-Illimani és la veu del poble, no només perquè s'ha alçat en defensa de la pau i la llibertat -advocant pel restabliment de la democràcia al seu país d'origen- sinó també perquè ha estat un important altaveu pel folklore llatinoamericà arreu del planeta. Aquesta formació ha anat evolucionant amb el pas del temps, incorporant nous aires a les seves composicions i arranjaments, que han begut fins i tot d'influències mediterrànies i celtes. Música d'arrel, amb història i molt de camí per endavant. Com una imponent muntanya boliviana.

Després d’Inti-Illimani, Fito Paéz estrenarà a L’Auditori el seu nou disc Confiá el dimarts 18 de maig. A l’argentí, el seguiran l’Orquesta Buena Vista SocialClub (Cuba) el 27 de maig, i Alejandro Luzardo y la Candombera (Uruguai), que posaran el punt i final al Cicle de Músiques Llatines 2010 el dijous 10 de juny.

Go to beginning