COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

29 June 2010

El Centre Robert Gerhard porta les seves produccions a diversos festivals d’estiu durant el mes de juliol

La música de Joan Brudieu arribarà al Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona i al Festival Internacional de Música Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, a la vegada que obres inèdites de Pau Casals s’estrenaran dins el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell

El Centre Robert Gerhard (C_RG) continuarà aquest estiu amb la seva voluntat de promoció i difusió del patrimoni musical català amb un petit cicle de tres concerts que s’articularà en tres festivals d’estiu que se celebren a diferents parts del territori català. Concretament, dins l’11è Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona, el 30è Festival Internacional de Música Pau Casals (el Vendrell) i el 35è Festival Internacional de Música Joan Brudieu (Seu d’Urgell).

D’una banda, l’11è Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona (Catedral de Girona, divendres 2 de juliol) i el 35è Festival Internacional de Música Joan Brudieu de la Seu d’Urgell (Sala Sant Domènec, dimecres 21 de juliol) acolliran la producció del Rèquiem de Joan Brudieu (Ca 1520-1592), un dels compositors més importants del Renaixement dels Països Catalans. L’Ensemble Exaudi Nos, guardonat amb un premi Choc de Le Monde de la Musique que dirigeix i impulsa Joan Grimalt ens brindarà la interpretació de l’esmentat Rèquiem del qui fou mestre de capella de la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

De l’altra, el dissabte 10 de juliol tindrà lloc a l’Auditori del Vendrell, en el marc del 30è Festival Internacional de Música Pau Casals, la presentació en primícia mundial d’algunes obres inèdites per a violoncel i piano de Pau Casals (1876-1973), composades en els temps de joventut de l’eminent violoncel·lista, compositor i director català durant els anys 1893 i 1917. Aquestes cinc obres seran interpretades pel violoncel·lista Lluís Claret i el pianista Gerard Pastor. La segona part del concert inclourà també la formació Violoncel·listes de Barcelona que al costat de Lluís Claret interpretaran algunes obres estretament relacionades amb la figura de Casals i aquest instrument, com la Sarabanda en Re Major (pertanyent a la Sisena Suite) de J.S.Bach, la Sardana per a viol•loncels (1927) de Pau Casals, Sant Martí del Canigó (orquestració d’Enric Casals) i El cant dels ocells.

Les interpretacions del Rèquiem de Joan Brudieu i d’algunes de les obres inèdites per a violoncel i piano de Pau Casals formaran part posteriorment de dos projectes discogràfics diferents destinats a difondre aquestes peces.

Go to beginning