COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

2 June 2010

Divendres 4 de juny el concert doble dels quintets de Giulia Valle i Jordi Rossy tanca la segona temporada de Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix

Amb aquesta proposta doble, Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix aposta per dues de les formacions jazzístiques catalanes amb més projecció exterior, consolidant així l’objectiu d’establir ponts entre l’escena nacional i la internacional.

Divendres 4 de juny a les 21:30h a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori Giulia Valle Quintet i Jordi Rossy Quintet, tanquen en un concert doble, la segona temporada de Jazz a L’Auditori – Cicle Contrabaix.

La contrabaixista i compositora Giulia Valle té una prolífica trajectòria, amb col·laboracions amb destacats músics nacionals i internacionals, diversos premis de l'Associació de Músics de Catalunya, un contrastat reconeixement de la premsa especialitzada, així com una discografia cada vegada més abundant tant com a líder, col•laboradora i música convidada. En aquesta ocasió, a Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix presentarà, al costat del seu quintet, el seu darrer treball discogràfic Berenice (Fresh Sound Records, 2010). La música de Giulia Valle ens mostra un ampli ventall d'emocions sonores, en la qual potència rítmica i melodies incisives s'entrellacen, posant en valor la personalitat de cadascun dels membres del grup i l'originalitat del material presentat. Es tracta d'una música intensa, plena de matisos, un jazz imaginatiu, imprevisible i impactant; alimentat per una poderosa secció rítmica i dos solistes de primera línia.

Jordi Rossy és, sens dubte, un dels jazzmen nacionals amb major projecció i reconeixement fora de les nostres fronteres. Comença a tocar la bateria als onze anys, toca per tota Espanya amb músics locals com Perico Sambeat, Tete Montoliu, Carles Benavent o Chano Domínguez. A partir de 1991 comença a portar a Espanya als seus col•legues americans, Joshua Redman, Mark Turner, Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Seamus Blake, Chris Cheek, Kevin Hayes i Freddie Bryant, entre d’altres. Al 1995 comença a tocar a trio amb Brad Melhdau i Larry Grenadier, i aquesta col•laboració es reflecteix en més de deu discos de gran ressò internacional. Ara, Jordi Rossy ha canviat la bateria pel piano, i al front d’un quintet de luxe, presentarà en primícia a L’Auditori els temes del seu pròxim disc Iulianus Suite (ContraBaix/Karonte, 2010), un treball en el que continua evolucionant el seu jazz vibrant i melòdic, en aquesta ocasió amb el reforç al saxo de Chris Cheek, un músic al qual li uneix molt més que discursos musicals afins. Una presentació a L’Auditori d’un treball que consagra a Jordi Rossy com un dels millors compositors de l’escena jazzística actual.

Go to beginning