Lidia Vinyes Chiochica© Lidia Vinyes Chiochica

  Program

  ENRICH PALOMAR: Three dark loves per a dos cantaores, dos pianos i orquestra (2021) 40′ – Estrena mundial, obra encàrrec
  SERGEI PROKOFIEV: Cinderella (La ventafocs), sel·lecció del ballet, op 87 (1944) 29′

  La música de ballet per a Cinderella (La Ventafocs) va ser de les últimes obres que Serguei Prokófiev va compondre amb el beneplàcit de les autoritats soviètiques, poc abans de caure en un tràgic ostracisme. L’autor es basa en el conte de la Ventafocs per retre homenatge a Piotr Ilitx Txaikovski, el model insigne de la música russa per a ballet. Les Suites compilen diferents seccions del ballet i retraten vívidament diverses escenes del relat de l’heroïna, amb una brillantor orquestral inconfusible que il·lustra magistralment una història d’abast universal sobre l’opressió injusta i el rescat triomfal.

  Tres amores oscuros, d’Enric Palomar, és un tríptic per a cantaora i cantaor solistes, dos pianos i orquestra. Basat en fragments de Bodas de Sangre i Yerma, de Federico García Lorca, i en l’episodi de Tamar i Ammon de l’Antic Testament, l’obra explora la dimensió tel·lúrica, ingovernable i desbocada de l’amor. Tres diàlegs amorosos en què la passió és conduïda per forces ancestrals que ultrapassen la raó.

  Performers

  Barcelona Symphony Orchestra

  Marco Mezquida, piano
  Carles Marigo, piano
  Lidia-Vinyes Curtis, mezzo-soprano
  Peter Martinez, cante
  Joseph Caballé, conductor

  In collaboration with

  L'Auditori Play

  CARREGANT…

  Form submitted successfully!

  The form has been submitted successfully. We will contact you by email or phone.