COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

5 April 2011

bcn216 presenta Robert Gerhard sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo

bcn 216, el grup instrumental resident de L’Auditori, presenta Robert Gerhard aquest dimecres 6 d’abril a les 20:30h. El concert s’emmarca dins la Programació Gerhard de L’Auditori i comptarà amb la direcció musical d’Ernest Martínez Izquierdo, director de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) durant els anys 2002-2006. bcn216 interpretarà quatre obres de la darrera etapa del compositor de Valls: Hymnody, Libra, Concert per 8 i Leo .

Hymnodyens acosta a la particular influència que van exercir els salms religiosos. Els instruments de vent i de percussió són els protagonistes d’aquesta obra encàrrec de la BBC que es va presentar a Londres el 23 de maig de 1963, a càrrec del Melos Ensemble, i a Barcelona el 1968.

Libra(1968) i Leo (1969) formen part d’un projecte inacabat sobre els signes del zodíac que va començar amb Gemini per a violí i piano (1966). Libra, encarregada per la London Sinfonietta, correspon al signe astrològic del mateix Gerhard i és una de les obres més importants de la darrera etapa del compositor, mentre Leo correspon al signe zodiacal de la seva dona Poldi. Totes dues obres estan plenes de contrastos i han estat llegides com la materialització musical de l’harmoniós matrimoni de Robert Gerhard.

El Concert per 8 ens conduirà a una obra pròxima al gènere del divertimento amb elements gairebé teatrals. Tanmateix, no hi ha cap il•lustració ni evocació extramusical, sinó que es tracta novament d’esdeveniments en un joc constant.

ROBERT GERHARD
bcn216
Sala 2 Oriol Martorell
Dimecres 06/04/2011 a les 20:30h
Concert Gratuït (aforament limitat)
Les entrades s’han de recollir a les taquilles de L’Auditori.


Intèrprets
bcn216
Ernest Martínez Izquierdo, director

Obres
Hymnody,Libra,Concert per 8, Leo

Go to beginning