Cuarteto Casals


Upcoming events
QUARTET CASALS AND STEPHANIE CHILDRESS
November 22 and 23, 2024
Website of the artist
cuartetocasals.com

BIOGRAPHY

Fundat el 1997 a l’Escuela Superior Reina Sofía a Madrid, el Quartet Casals va celebrar la temporada del seu XX Aniversari amb un projecte especialment ambiciós: la integral dels 17 quartets de Beethoven, juntament amb sis obres d’encàrrec a compositors contemporanis, i interpretats en ciutats d’Europa, Àsia i Amèrica Llatina, incloent-hi Londres, Viena, Berlín i Tòquio.

D’ençà que va guanyar els primers premis en els concursos internacionals de Londres i d’Hamburg, el Quartet Casals ha estat convidat regularment a les sales de concerts més prestigioses del món incloent-hi Carnegie Hall (Nova York), Wigmore Hall (Londres), Philarmonie (Berlín), Kölner Philarmonie (Colònia), Cité de la Musique (París), Schubertiade de Schwarzenberg, Concertgebouw (Amsterdam) entre altres moltes ciutats del món.

El Quartet ha desenvolupat una important producció discogràfica de mans del segell Harmonia Mundi, que es tradueix fins al moment en l’edició de 12 CDs, amb un repertori que inclou obres d’autors com Arriaga o Toldrà fins als autors clàssics vienesos com Mozart, Haydn, Schubert i Brahms, sense oblidar grans noms del segle XX com Debussy, Ravel i Zemlinsky. També destaca l’enregistrament en directe d’una sèrie de DVDs amb la integral dels quartets de Schubert, editats per Neu Records. El Quartet Casals va començar el 2018 amb la gravació la integral dels quartets de Beethoven, editats per la discogràfica Harmonia Mundi en tres entregues: Inventions the first, has received excellent reviews, the second installment Revelations it came out in 2019 and 2020 Aphotheosis, l’última, coincidint amb el 250 aniversari del naixement del compositor.

Guanyar el prestigiós guardó de la fundació Borletti-Buitoni de Londres va permetre al Quartet començar a utilitzar arcs del període barroc-clàssic per a la interpretació de la música d’autors que van des de Purcell fins a Schubert, refinant d’aquesta manera la seva capacitat d’aprofundir en els matisos entre diferents llenguatges estilístics. El Quartet Casals ha rebut també una profunda influència de compositors vius de la nostra època com György Kurtág i ha realitzat estrenes mundials de compositors espanyols notables de l’actualitat, entre els quals destaca el concert per a quartet de corda i orquestra de Francisco Coll estrenat juntament amb l’Orquesta Nacional de España.

En reconeixement a la seva tasca de difusió cultural, els membres del Quartet Casals han estat reconeguts com a ambaixadors culturals per part de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ramon Llull. Anteriorment el Quartet ja havia obtingut el National Music Award granted by Ministry of Culture (2006), així com el Premi Ciutat de Barcelona (2005) i el Premi Nacional de Cultura de Catalunya (2016). El Quartet actua cada any al Palau Reial de Madrid, amb l’extraordinària col·lecció d’instruments Stradivarius.El Quartet apareix sovint a la televisió i ràdio a tot Europa i a Amèrica del Nord i, a més d’impartir classes magistrals molt sol·licitades, és Quartet de Residència al conservatori Koninklijk de La Haya i a l’Escola Superior de Música de Catalunya de Barcelona, ciutat on viuen els seus quatre integrants.

Cuarteto Casals


Upcoming events
QUARTET CASALS AND STEPHANIE CHILDRESS
November 22 and 23, 2024
Website of the artist
cuartetocasals.com
CARREGANT…
Calendar sessions
Sessions del dia

Form submitted successfully!

The form has been submitted successfully. We will contact you by email or phone.