The Concert of Nations© David Ignaszewski

The Concert of Nations

orchestra

Upcoming events
El so original. Jordi Savall
May 24, 2024 · 7 pm

BIOGRAPHY

L’orquestra Le Concert des Nations fou creada per Jordi Savall i Montserrat Figueras l’any 1989 durant la preparació del projecte Canticum Beatae Virginis de M. A. Charpentier per tal de poder disposar d’una formació amb instruments d’època capaç d’interpretar un repertori que aniria des del Barroc fins al Romanticisme (1600-1850). El seu nom prové de l’obra de François Couperin, Les Nations, concepte que representa la reunió dels gustos musicals i la premonició que l’art, a Europa, duria per sempre una marca pròpia, la del Segle de les Llums.

Directed by Jordi Savall, Le Concert des Nations was the first orchestra made up of a majority of musicians from Latin countries (Spain, Latin America, France, Italy, Portugal, etc.), all of them prominent international specialists in the interpretation of old music with original period instruments and historical criteria. From the beginning, it highlights the desire to publicize a high-quality historical repertoire through interpretations that strictly respect the original spirit of each work, but interpreted with a revitalizing intent. Good examples are the recordings of Charpentier, JS Bach, Haydn, Mozart, Handel, Marais, Arriaga, Beethoven, Purcell, Dumanoir, Lully, Biber, Boccherini, Rameau and Vivaldi.

L’any 1992, Le Concert des Nations debuta en el gènere operístic amb l’obra Una Cosa Rara de Martín i Soler, representada al Théatre des Champs Élysées, al Gran Teatre del Liceu i a l’Auditorio Nacional de Madrid. Més tard es donaria continuïtat a aquestes actuacions amb la representació de L’Orfeo de Claudio Monteverdi al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, al Teatro Real de Madrid, el Wiener Konzerthaus, l’Arsenal de Metz, el Teatro Regio de Torí i, de nou, al reconstruït Liceu de Barcelona, l’any 2002, de la qual es va realitzar un DVD (BBC-Opus Arte). Posteriorment, també es va interpretar al Palais des Arts de Brussel·les, al Grand-Théâtre de Bordeus i al Piccolo Teatro de Milà en el Festival Mito. El 1995 va representar a Montpeller una altra òpera de Martín i Soler, Il Burbero di Buon Cuore, i l’any 2000 Celos aun del Ayre matan de Juan Hidalgo i Calderón de la Barca, presentada en versió concert a Barcelona i a Viena. Les darreres produccions van ser el Farnace de Vivaldi, estrenada al Teatro de la Zarzuela de Madrid i Il Teuzzone de Vivaldi, interpretada en versió semi-concertant a l’Òpera Reial de Versalles.

La seva extensa discografia ha rebut diverses distincions i guardons, entre els quals destaca el Midem Classical Award i els International Classical Music Awards. L’impacte de les obres, dels enregistraments i les actuacions a les principals ciutats i festivals de música del món l’han acreditat com una de les millors orquestres amb instruments d’època, capaç d’afrontar un repertori eclèctic i divers que va des de les primeres músiques per a orquestra fins a les obres mestres del Romanticisme i del classicisme.

Artist events

The Concert of Nations

orchestra

Upcoming events
El so original. Jordi Savall
May 24, 2024 · 7 pm
CARREGANT…

Form submitted successfully!

The form has been submitted successfully. We will contact you by email or phone.