COVID-19. Security measures at L’Auditori de Barcelona. MORE INFO

8 June 2010

Alejandro Luzardo y la Candombera tanquen la segona edició del Cicle de Músiques Llatines de L’Auditori

Un total de 3.500 assistents han vingut enguany a L’Auditori a sentir Inti-Illimani, Fito Páez i l’Orquesta Buena Vista Social Club

Aquest dijous 10 de juny a les 21h a la Sala 2 Oriol Martorell, Alejandro Luzardo y la Candombera tancaran la segona edició del Festival de Músiques Llatines de L’Auditori, un cicle que des de l’any passat va començar amb la voluntat de treballant per a la integració del col·lectiu llatinoamericà, un dels més nombrosos a Catalunya, a través de la música.

Fins ara han passat per L’Auditori Inti-Illimani, Fito Páez i l’Orquesta Buena Vista Social Club, amb un èxit rotund de públic assistent, quasi 3.500 assistents, entre ells xilens, argentins i cubans seguidors dels ambaixadors de les seves terres.

El candombe és una de les empremtes culturals que van deixar els esclaus procedents d’Àfrica a diferents regions de Sud-Amèrica, com una forma de reafirmar la seva identitat i de mantenir vives tradicions que havien estat aixafades pel pes del colonialisme. Amb especial incidència a l’actual Uruguai, aquest estil de ritmes fogosos i hipnòtics va calar profundament al nou país i ha anat acompanyant la vida dels uruguaians durant segles. Amb la voluntat de difondre aquesta música a l’altra banda de l’Atlàntic, el guitarrista, percussionista i compositor Alejandro Luzardo va crear el 2001 La Candombera, una formació que explota al màxim les possibilitats sonores dels tres instruments principals del candombe: els tambors piano (el més greu), chico (el més agut) i repique (d’afinació intermitja). Amb ells com a base rítmica, la resta d’integrants del grup teixeixen un colorista discurs que navega entre la cadència calenta del candombe i la improvisació del jazz a través d’arranjaments de temes tradicionals i composicions pròpies de gran intensitat.

Go to beginning