XVIII FESTIVAL DE BANDES DE MÚSICA DE CATALUNYA

  • 7 de juliol 2019
  • 6 €
  • Sala 1 Pau Casals
  • Durada aprox. 3h
  • Altres concerts

Intèrprets

BANDA DE L’ASSOCIACIÓ MUSICAL SYMPHOCAT – SANT ANDREU – BARCELONA
Direcció de Joan Vayreda

AGRUPACIÓ MUSICAL L’EMBURGADA DEL PERELLÓ
Direcció de Juan Carlos Julio

BANDA UNIÓ MUSICAL DE TARRAGONA – BUMT
Direcció de Oscar Miguel Losada

Concert de tres bandes de música catalanes que recull diferents estils i èpoques musicals, sempre amb la versatilitat i la qualitat que demostren les bandes de Catalunya.

Programa

La Banda de la Associació Musical SYMPHOCAT obrirà el Festival amb un seguit de peces molt significatives de Jazz, Swing, Bossanova, orquestrals i de música clàssica.

La Banda de l’Agrupació Musical L’Emburgada del Perelló presentarà des dels acords de pasdobles, passant per una fanfàrria d’una gran força i brillantor, obres simfòniques per a Banda de Música i una sardana com expressió de la versalitat d’aquestes formacions musicals.

La Banda de la Unió Musical de Tarragona – BUMT, ens presenta sons de la música mes tradicional de les Bandes, el pasdoble, per endinsar-se posteriorment en una impressionant simfonia de Robert W. Smith, que ha estat un estudiós de Dante i la Divina Comèdia, i especialment de la Odissea que dona nom a aquesta obra simfònica que conté en total quatre moviments, cadascun dels quals destaca per tenir un complex i imaginatiu entramat d’efectes de percussió i de vent. Aquests moviments són: I. La Iliada; II. Els vents de Posidó; III. La Illa de Calypso; IV. Itaca. En definitiva, una Odisea musical per Grècia.

També et pot interessar