Notícies

Aleix Palau | 28 de novembre 2019

Vox Luminis dona el tret de sortida al calendari d'Advent de L'Auditori!

El conjunt vocal Vox Luminis arriba diumenge a la Sala 1 Pau Casals per presentar el seu disc Abendmusiken amb obres de Dieterich Buxtehude, treball pel qual acaba de rebre un premi Gramophone. De l'1 al 24 de desembre el calendari d'Advent de L'Auditori plantejarà una endevinalla diària sobre els seus secrets i curiositats a Facebook i Instagram.

El conjunt vocal belga Vox Luminis presentarà aquest diumenge a L’Auditori el seu treball discogràfic Abendmusiken, amb el qual recentment ha guanyat el prestigiós premi Gramophone. El disc és un recull d’obres que Dieterich Buxtehude, organista admirat per Bach, va escriure per a les vetllades musicals que organitzava a la ciutat alemanya de Lübeck els cinc diumenges anteriors a Nadal.


Buxtehude havia succeït Franz Tunder com a organista de l'església de Santa Maria de Lübeck. Tunder havia establert la celebració d’uns concerts vespertins aliens a la litúrgia, amb música d’orgue i algunes peces vocals. El nou organista va reorganitzar aquestes vetllades i les va programar al llarg dels cinc diumenges anteriors al Nadal. També va augmentar el número de músics participants, va escriure nova música i fins i tot va fer imprimir els llibres d’algunes de les peces interpretades.


Vox Luminis reviu a L’Auditori un d’aquests concerts, incloses una sèrie de cantates que Buxtehude va compondre exclusivament per a aquests Abendmusiken. Lluny de la rutina d’escriure música per a la litúrgia de cada diumenge, l’organista va exhibir un renovat interès en la composició, amb una qualitat i una retòrica únics.

El calendari d'Advent de L'Auditori, un joc d'endevinalles amb moltes sorpreses
Coincidint amb l'inici de l'Advent i el concert de Vox Luminis, entre els dies 1 i 24 de desembre L'Auditori proposa descobrir els seus secrets i curiositats a través d'un joc que consistirà en un calendari d'Advent a Facebook i Instagram.

A partir de l'1 de desembre, cada dia a les 9h es plantejarà una endevinalla. Els seguidors de les xarxes de L'Auditori podran participar deixant la resposta a l'enigma en qüestió. El mateix dia a partir de les 16h es desvetllarà la solució de l'endevinalla.

Cada divendres es farà un sorteig d'entrades entre totes les persones que hi hagin participat. Els guanyadors s'anunciaran els divendres 6, 13, 20 i 27 de desembre.