COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 24 de març 2021

La violinista Diana Tischenko i el Mar Serra Grup donen el tret de sortida al Festival Emergents

Demà: Tischenko serà a la Sala 2 Oriol Martorell a les 18:30 h i el Mar Serra Grup serà a la Sala 3 Tete Montoliu a les 20 h.
L'Emergents presenta 13 concerts entre demà i diumenge.

La violinista Diana Tischenko i el Mar Serra Grup donen el tret de sortida al Festival Emergents

L'Auditori de Barcelona presenta un any més el Festival Emergents Barcelona, una de les grans cites de la seva programació on es conviden els joves artistes més destacats del panorama nacional i internacional.

La nova edició del Festival començarà demà a la tarda amb dues propostes ben diferents. Per una banda gaudirem de la violinista russa Diana Tischenko (Sala 2 Oriol Martorell a les 18.30 h) i, per l'altra, del grup de jazz que lidera la pianista catalana Mar Serra (Sala 3 Tete Montoliu a les 20 h).

La violinista Diana Tischenko, és una artista ECHO que ja té una veu pròpia dins del panorama musical internacional. Avalada per guardons com el del Shangai Isaac Stern International Violin Competition o el de la Felix Mendelssohn-Bartholdy Music Academy Berlin Competition, la veurem acompanyada al piano per Georgy Tchaidze, amb qui oferirà la intensa Sonata en La de César Franck, l’arranjament per a violí i piano que Stravinsky va fer del seu ballet The Fairy’s Kiss, i Dancer on a Tightrope, de Sofia Gubaidulina, obra que contraposa les idees de risc i llibertat.

Respecte Mar Serra, sota l'aixopluc del seu sextet, el Mar Serra Grup, la pianista i compositora especialista en música clàssica, contemporània i de noves tendències, ens presentarà el seu segon treball discogràfic, I sempre demà. Es tracta d'un recull de composicions pròpies en les quals la seva veu es troba amb les de Frederic Mompou, Robert Gerhard i Manuel Blancafort. Un concert en col·laboració amb l'ESMUC que, en paraules de Mar Serra, "es tracta d’una mirada que parteix de petits moments musicals d’aquests autors i els transforma a la recerca d’un llenguatge propi".

La programació presenta catorze concerts que exploren del jazz a la música de cambra i de la música antiga a la simfònica. En concret, es realitzaran 4 concerts simfònics, 4 de cambra, 4 de jazz i 2 concerts corals. Uns concerts que sumen les principals institucions musicals del país i compten amb el suport de Fundació Caixa d’Enginyers i la col·laboració d’Estrella Damm.

La nova edició del Festival Emergents té un nou format que passa de la durada d'una setmana que es feia fins ara, a una programació que es concentra en quatre dies. D'aquesta manera, es vol aconseguir una major intensitat de programació i aguditzar l'experiència de festival.


L'Auditori de Barcelona ha creat un abonament pel Festival de 25 euros dirigit als menors de 35 anys. Entrades individuals a partir de 5 euros.


Consulta la programació en aquest enllaç.


Descarrega les imatges dels artistes aquí.

Anar al principi