COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 22 d'abril 2021

La violinista Viktoria Mullova interpreta el Concert de Sibelius amb l'OBC

El director Dima Slobodeniouk, especialista en repertori finlandès i rús, dirigirà aquest programa que es completarà amb la Primera de Txaikovski.
El 23 i 24 d'abril a la Sala 1 Pau Casals.

La violinista Viktoria Mullova interpreta el Concert de Sibelius amb l'OBC

Pocs violinistes tenen tan associat a la seva carrera el Concert per a violí de Jean Sibelius com Viktoria Mullova. La solista russa, una de les intèrprets més brillants de la seva generació, torna al costat de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per fer front a una de les pàgines més sublims del repertori per aquest instrument.

El concert es completarà amb la Simfonia n. 1 en sol m "Somnis d'hivern" de Piotr Ilitx Txaikovski i estarà dirigit per Dima Slobodeniouk, un dels especialistes en música finlandesa més destacats de l'actualitat.

Jean Sibelius va concebre un vast llenç simfònic en el seu únic concert per a instrument solista i orquestra. Consagrat com un dels pilars indiscutibles del repertori per a violí, el Concert per a violí, op. 47 és un trajecte per les profunditats de l’expressió humana fins al punt d’assolir fites insondables. La precisió en l’escriptura, el coneixement perfecte del funcionament de l’instrument i la seva imbricació amb l’orquestra constitueixen els elements que conformen una obra reconeguda com la cúspide de la producció de l’autor.

Piotr Ilitx Txaikovski va arribar a fer fins a tres revisions completes de la seva primera simfonia al llarg de la seva vida. Titulada pel mateix autor Somnis d’hivern, i amb subtítols programàtics i evocadors en el primer i segon moviments (“Somnis d’un viatge d’hivern” i “Terra desolada, terra de boira”, respectivament), va ser durant molts anys bandejada del repertori orquestral tot i la seva vàlua indiscutible. Es tracta d’una combinació magistral del simfonisme germànic (pel que fa a la vinculació temàtica dels quatre moviments) amb una inconfusible empremta russa.

Una vetllada imprescindible per gaudir d'aquesta música a mans d'autèntics especialistes del repertori que es podrà veure a la Sala 1 Pau Casals demà divendres 23 d'abril i dissabte 24 d'abril a les 19 h.

Promoció de Sant Jordi
A partir de demà i durant 72 hores, L'Auditori de Barcelona celebrarà Sant Jordi amb una promoció especial de 1.000 entrades per veure l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per només 25 euros.

Les persones que comprin entrades a través d'aquesta promoció, podran triar entre els sis programes que formen la recta final de la Temporada de Primavera l'OBC, inclòs el programa de Mullova i Slobodeniouk. Uns concerts amb solistes tan destacats com el violinista Daniel Hope, les germanes Kristine i Margarita Balanas, l’oboista Ramón Ortega Quero i les veus de la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera i la contralt Anna Larsson.

A més, destaca la presència de tres directores que estan revolucionant el panorama internacional i que es posaran per primera vegada al capdavant de l’OBC: Ruth Reinhardt, Anja Bihlmaier i Shi-Yeon Sung. A més de les batutes de Vasily Petrenko i Kazushi Ono.

Anar al principi