Notícies

Lisi Andrés | 14 octubre 2016

Titanic Live inaugura el cicle OBCinema dedicat a les grans bandes sonores

La producció compta amb la participació del director Ernst van Tiel, la soprano Clara Sanabras, el solista Eric Rigler i el Cor Infantil Amics de la Unió

Després dels èxits aconseguits en les dues passades edicions, un any més l’OBC ofereix el seu aclamat cicle dedicat a les grans bandes sonores del cinema. La primera gran cita d’aquesta temporada és l’aclamada producció Titanic Live que farà sonar a L’Auditori la inoblidable banda sonora de James Horner interpretada en directe per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya mentre el públic gaudeix de la pel·lícula en pantalla gegant. Titanic és una de les pel·lícules més vistes en la història del cinema i aquest concert servirà també per homenatjar el compositor James Horner, desaparegut el 2015. Per la seva posada en escena a L’Auditori comptarem amb la direcció d’Ernst van Tiel, les veus de la soprano Clara Sanabras i del Cor Infantil Amics de la Unió i el solista Eric Rigler a la gaita i la flauta irlandesa.
James Horner és autor de més de 100 bandes sonores cinematogràfiques, incloent les dues més taquilleres de la història: Avatar i Titanic. El tàndem que va formar amb el director James Cameron va donar altres fruits, com Aliens, però James Horner també és responsable de la música de pel·lícules com El nom de la rosa, Willow, Cocoon, Apollo 13, Braveheart o El noi del pijama de ratlles. La partitura de Titanic destaca en la història del cinema per la seva capacitat de fer que el públic sigui còmplice directe de l'amor entre Rose i Jack, de l'orgull de l'enginyer Andrews pel seu vaixell, de l'alegria de les festes irlandeses en tercera classe i de la nostàlgia d'una centenària Rose quan recorda aquesta irrepetible història. Titanic Live és una producció d'Avex Classics International.

El cicle de cinema tindrà aquesta temporada una visita molt especial. Alexander Desplat vindrà al desembre a L’Auditori a dirigir l’OBC interpretant una selecció dels millors fragments de les seves bandes sonores com La Noia de la Perla, Gran Hotel Budapest o El discurs del rei entre d’altres. Durant els darrers deu anys, Alexandre Desplat ha estat nominat vuit vegades als premis Oscar, en va guanyar un per Gran Hotel Budapest i continua treballant en una mitjana de sis pel·lícules cada any.

L’última proposta de L’OBCinema d’aquesta temporada serà El Senyor dels Anells. Les dues torres. La música d’aquesta grandiosa pel·lícula destaca per la força dels fragments corals, que acompanyen de forma intensa cadascuna de les aventures de Frodo, Gollum-Sméagol, Gàndalf el Blanc, els Ents, pastors d’arbres, i la irrepetible batalla de la Gorja d’en Helm. Després d’una primera part que va apassionar el públic de l’OBC, l’aventura continua amb aquesta segona entrega que va ser mereixedora de 17 premis Oscar incloent-n’hi dos per la música i un per la millor cançó. La partitura de Howard Shore té, sens dubte, una gran part de responsabilitat en l’èxit d’aquesta producció. I sentir-la en directe, mentre es projecta la pel·lícula, és la millor manera de viatjar als escenaris de Tolkien.

Descarrega’t el trailer del concert aquí
Descarrega’t fotografies de Titanic aquí