Notícies

Lisi Andrés | 14 desembre 2016

Thomas Hampson cancel·la la seva actuació per malaltia

El prestigiós baríton Dietrich Henschel serà qui posarà veu als cants i poemes Des Knaben Wunderhorn de Mahler

Una malaltia d’última hora ha obligat al baríton nord-americà Thomas Hampson a cancel·lar els tres concerts que tenia previstos aquest cap de setmana amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a L’Auditori. Hampson pateix una traqueïtis que l’impedeix cantar els cants i poemes Des Knaben Wunderhorn (El corn màgic de la joventut) de Mahler.

Finalment, serà el prestigiós baríton Dietrich Henschel qui posarà veu a aquesta obra mestra sota la batuta de Kazushi Ono. Precisament, Henschel acaba de protagonitzar el llargmetratge Wunderhorn (2015), dirigit per Clara Pons. Un ambiciós projecte audiovisual i musical al voltant d’aquesta obra de Mahler que consisteix en sincronitzar el film amb el concert en directe. Wunderhorn es va estrenar a Londres amb Dietrich Henschel i l’Orquestra Simfònica de la BBC.

Una àmplia gamma d'aclamats enregistraments amb segells com Deutsche Grammophon confirmen l'èxit de Dietrich Henschel com a intèrpret de lied i cantant d'oratori. A més, ha col·laborat amb grans directors com Gardiner, Harnoncourt, Herreweghe o Colin Davis i té un gran interès en explorar el diàleg entre la música, el teatre i les arts visuals.
En la segona part del concert l’OBC interpretarà també la simfonia més optimista i directa de Xostakóvitx, la Simfonia núm. 6, inspirada,segons ell mateix, en la primavera, l’alegria i la joventut.

Descarrega’t fotografies de Dietrich Henschel aquí