Notícies

Lisi Andrés | 3 novembre 2017

Sit Back de L’Auditori incorpora Jóhann Jóhannsson com a cap de cartell

El compositor islandès actuarà el 31 de gener a la Sala 1 Pau Casals gràcies a la col·laboració entre L’Auditori i el Primavera Sound.
·El projecte de culte GAS, de Wolfang Voigt, és la propera cita del Sit Back que inaugurarà dimarts el MIRA. Digital Arts Festival.

Sit Back, el nou cicle de modernes de L’Auditori en col·laboració amb els principals agents de l’escena musical de Barcelona, incorpora Jóhann Jóhannsson com a cap de cartell en un projecte cocomissariat amb el Primavera Sound. Jóhannsson, recentment guardonat com a Millor Compositor de Bandes Sonores de l’any per la World Soundtrack Awards Academy, actuarà el proper 31 de gener a les 21 h la Sala 1 Pau Casals. L’islandès és un dels compositors més aclamats del moment. Influenciat pel moviment minimalista del s. XX, l’autor mescla de manera excepcional l’electrònica i l’orquestració clàssica sense assentar-se mai en cap gènere predefinit. És conegut sobretot per la composició de destacades bandes sonores de pel·lícules com Arrival o The Theory of Everything, amb la que va obtenir un Globus d’Or. Les seves obres reflecteixen la seva obsessió per la textura del so i per les formes mínimes en un intent d’anar sempre al nucli microscòpic de la música per extreure’n l’essència i després construir-hi capes de so. En el seu concert a L’Auditori hi presentarà Orphée, el seu últim àlbum publicat el 2016 per Deutsche Grammophon.

GAS, propera cita de Sit Back
Dimarts 7 de novembre arriba el segon projecte de Sit Back. Després d’una aclamada inauguració amb la banda GoGo Penguin revisitant en directe la partitura del documental de culte Koyaanisqatsi dins de la celebració del 15è aniversari del Festival In-Edit, dimarts que ve serà el torn del projecte de culte GAS.
El directe de Wolfgang Voigt, considerat un dels grans compositors de música ambient serà, a més, el concert inaugural de la VII edició del MIRA. Digital Arts Festival, que tindrà lloc del 9 a l'11 de novembre a Barcelona.
Després de 17 anys de silenci, l'artista alemany presentarà el seu nou treball, Narkopop, acompanyat d'un espectacular set de visuals gravades en el bosc de la seva Colònia natal. Una oportunitat única per veure el show audiovisual de GAS en unes immillorables condicions d'acústica i comoditat.

Sit Back, una nova manera d’escoltar les modernes a L’Auditori

Sit Back és una actitud. Una nova manera d’escoltar. Una experiència. Un viatge conjunt que convida el públic a seure còmodament i a escoltar els artistes en les millors condicions acústiques possibles. En aquesta primera edició de Sit Back la programació inclou una desena de projectes que conviden a experimentar una nova dimensió de concert. L’Auditori s’ha acompanyat per crear aquesta nova aposta d’alguns dels programadors més importants de la ciutat com Razzmatazz, El Primavera Sound, El Segell del Primavera, L’Afluent, el MIRA, In-Edit i Cooncert i ha treballat amb ells per buscar aquells artistes i propostes artístiques que podien aportar una nova manera d’escoltar i viure un concert.

Es tracta d’una temporada eclèctica que no es cenyeix a un gènere musical o a una zona geogràfica com ho van ser les experiències anteriors del Viking Music BCN o el That’s all folks. Els projectes escollits per a aquesta primera temporada de Sit Back, que es podria traduir com seure relaxadament, es podran escoltar d’octubre a abril i la majoria es faran a la Sala 2 Oriol Martorell.

Descarrega’t fotogafies de Jóhann Jóhannsson