Notícies

Lisi Andrés | 4 octubre 2016

Simon Trpceski substitueix el pianista John Lill que ha cancel•lat per malaltia

Trpceski interpretarà aquest cap de setmana la mateixa obra que estava programada, la Rapsòdia sobre un tema de Paganini de Rakhmàninov

El pianista solista John Lill, que havia d’acompanyar l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya en el seu programa d’aquest cap de setmana, s’ha vist obligat a cancel·lar la seva actuació per malaltia sobtada.

En el seu lloc actuarà el pianista macedoni Simon Trpceski qui interpretarà la mateixa obra que estava programada, la Rapsòdia sobre un tema de Paganini de Rakhmàninov. Trpceski és reconegut arreu per la seva tècnica impecable i la seva delicata expressivitat. El seu enregistrament de l’obra que interpretarà a L’Auditori el va fer mereixedor de nombrosos premis com el Classic FM, Gramophone “Editor’s Choice” i Diapason d’Or. Trpceski ha enregistrat, amb el mateix èxit, els 4 concerts per a piano de Rakhmàninov.

L’OBC dedica el programa d’aquest cap de setmana a melodies que reflecteixen les sonoritats del convuls segle XX. A la Rapsòdia de Rakhmàninov s’hi sumarà la Simfonia núm. 8 de Xostakóvitx, la “simfonia de guerra” preferida del compositor. Tot plegat sota la batuta de Josep Caballé Domenech, un dels directors catalans amb més projecció internacional.