Atenció:

Aquest concert es farà a l'Auditori Enric Granados de Lleida

Shéhérazade

1.001 nits màgiques amb l’OBC

Repertori

  GRANADOS: Danza de los ojos verdes
  GRANADOS: Dante I i II
  KÓRSAKOV: Shéhérazade

Intèrprets

  Salvador Brotons, director
  Gemma Coma-Alabert, mezzo
 • 20 d'abril 2018
 • 26 € / 20 €
 • Auditori Enric Granados de Lleida
 • Altres Concerts de l'OBC

Gran part del concert està dedicat a la interpretació musical a partir de textos literaris, encara que els compositors no desitjaven la relació amb la música descriptiva. Granados ens duu el poema simfònic Dante i la Danza de los ojos verdes. A més, una de les grans obres de la música russa de la segona meitat del segle XIX: Shéhérazade de Kórsakov.

Programa

Una de les obres més belles i interessants del repertori de Granados, malgrat que injustament oblidada. Estrenada a Barcelona el 1908, Dante –entorn d’episodis de La divina comèdia– mostra una gran maduresa de composició amb influències de l’escola francesa de finals del XIX i especialment del wagnerianisme, que tanta admiració li va despertar. Al costat d’aquesta obra de capçalera, una perla de l’exotisme oriental estrenada a Nova York un mes abans de la seva mort. La Danza de los ojos verdes és un tribut a la bailaora “La Argentina” a qui va dedicar l’obra que, d’un cert costumisme, respira la influència de les danses gitanes del Sacromonte.
El 1888, el compositor rus Nikolai Rimski-Kórsakov va escriure i estrenar la suite simfònica Shéhérazade. Basada en els contes de Les Mil i Una Nits, aquest poema musical combina una orquestració brillant i exemplar amb la característica música oriental que tanta curiositat desvetllava a l’època.

També et pot interessar

Turangalila
Temporada Simfònica 20-21

Turangalila

Representacions:
2, 3 i 4 d'octubre 2020
Lloc:
Sala 1 Pau Casals
Memòria i present
Temporada BMB

Memòria i present

Representacions:
18 d'octubre 2020
Lloc:
Sala 2 Oriol Martorell
Jordi Savall: Marc-Antoine Charpentier
Música Antiga

Jordi Savall: Marc-Antoine Charpentier

Representacions:
14 de desembre 2020
Lloc:
Sala 1 Pau Casals