Notícies

Lisi Andrés | 12 desembre 2016

Setmana de debuts a L'Auditori: Hervé Niquet i el baríton Thomas Hampson

Niquet dirigirà demà el Festival Purcell dins la temporada de música Antiga i Thomas Hampson cantarà Mahler amb l’OBC dirigida per Kazushi Ono el cap de setmana

La Sala 1 Pau Casals serà escenari aquesta setmana de dos grans debuts a L’Auditori. Demà se celebrarà una de les grans cites de la temporada de música Antiga amb el Festival Purcell portant per primera vegada a Barcelona una formació de referència al centre d’Europa com és Le Concert Spirituel i que es presenta dirigida pel seu director titular Hervé Niquet, Cavaller de l’Ordre Nacional del Mèrit i Oficial de les Arts de França. La formació interpretarà tres de les obres més conegudes del mestre britànic: l’Aniversari i el Funeral de la Reina Mary i l’Oda a Santa Cecilia. Es completa així la interpretació del repertori de referència de Purcell que ja ha sonat a L’Auditori amb Dido i Enees i The Fairy Queen.

Fundat el 1987 amb la voluntat de fer reviure les grans obres musicals de la cort de Versalles, Le Concert Spirituel, sota la batuta d’Hervé Niquet, s’ha convertit en un dels referents de la música antiga interpretada amb instruments d’època i col•labora estretament amb el Centre de Musique Baroque de Versalles, donant a conèixer el repertori francès, des de Charpentier a Lully, passant per Campra o Boismortier. Invitat freqüent de sales com Barbican Center, Wigmore Hall, Royal Albert Hall als BBC Prom’s, BOZAR de Bruselas, Auditorio de Madrid, Concert Hall de Xangai o Teatre de Viena, a París acostuma a tocar totes les temporades al Teatre dels Camps Elisis, a la Philharmonie i al Palau de Versalles i ha estat reconegut amb nombrosos premis.

Qui també acumula una llarga llista de reconeixements a la seva carrera és Thomas Hampson, el baríton més conegut i admirat dels Estats Units, a qui el mestre Kazushi Ono ha convidat a actuar amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya aquest cap de setmana (16, 17 i 18). Amb més de 150 àlbums enregistrats, Hampson, ha guanyat un Grammy, cinc premis Edison i un Grand Prix du Disque, entre molts d’altres. A L’Auditori, Thomas Hampson posarà veu als cants i poemes de Des Knaben Wunderhorn (El corn màgic de la joventut) de Mahler, en un concert en què l’OBC interpretarà també la simfonia més optimista i directa de Xostakóvitx, la Simfonia núm. 6, inspirada,segons ell mateix, en la primavera, l’alegria i la joventut. La interpretació de les conegudes com a Wunderhorn Symphonies tindrà continuïtat en les properes temporades de l’OBC.