COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 28 de febrer 2018

Sampler Sèries de L’Auditori presenta Neue Vocalsolisten i CrossingLines en l’estrena mundial d’una obra de Michael Beil

El compositor Michael Beil estarà treballant durant tota la setmana amb les dues formacions a L’Auditori.

El prestigiós sextet vocal Neue Vocalsolisten de Stuttgart i l’ensemble català CrossingLines col·laboren per primera vegada, gràcies a les Sampler Sèries de L’Auditori, en un concert dedicat al compositor alemany Michael Beil, referent de la composició musical en formats audiovisuals, que se celebrarà aquest dissabte 3 de març a la Sala 2.

Aquest concert suposarà l’estrena mundial de la seva obra Transit (2018), escrita per als Neue Vocalsolisten i l'ensemble CrossingLines. La peça és un encàrrec conjunt de Sampler Sèries i Musik der Jahrhunderte que planteja una reflexió sobre la noció d’hiperrealitat, desdibuixa les fronteres entre el material audiovisual i l’execució dels intèrprets sobre l’escenari. Transit (2018) s’interpretarà també al festival ECLAT de Stuttgart. A més, les dues formacions interpretaran altres dues reconegudes peces de Beil: Die Drei (2002) i Doppel (2009), ambdues estrenes nacionals.
Obres per a sextet vocal, dos pianos, ensemble, electrònica i vídeo en directe conformen un programa que inclou Glas, una obra vocal d’Enno Poppe on els jocs lingüístics de Georges Perec prenen una nova forma sonora; Table Talk d’Andreas Eduardo Frank, per a transductors, interruptors i vídeo, una combinació de gestualitats, electrònica i llum i una nova versió del cicle d’obres [Custom] per a cantant solista, ensemble i vídeo, del compositor espanyol Óscar Escudero de qui escoltarem l’estrena mundial de [Custom#1.3].

El concert posa en comú una de les formacions més actives actualment dedicades a les noves músiques al nostre país amb el que és considerat per gran part de la crítica com el millor conjunt vocal d’Europa pel que fa a la interpretació de noves músiques, en una aposta de L’Auditori que posa de manifest l’alt nivell de la nova creació musical a Catalunya.

En el panorama de la música experimental actual, la figura de Michael Beil és una de les referències indiscutibles en la combinació de música electrònica, instrumental i vídeo en viu. Les seves composicions es basen en conceptes relatius a la situació del concert i en relació amb el procés de desenvolupament de l'obra musical, en el qual els intèrprets s'involucren en el procés de composició a través de la dualitat real/virtual.

Noves sonoritats i tècniques vocals, noves formes d’articulació, i sobretot, un treball conjunt constant amb els compositors, han situat el conjunt Neue Vocalsolisten al capdavant dels nous repertoris de música vocal, amb una especial preocupació pel teatre musical, projectes interdisciplinars amb electrònica, vídeo, arts visuals i literatura, així com projectes que combinen música antiga i creació contemporània.

Al seu costat en aquest concert, l’ensemble CrossingLines, format per alguns dels joves intèrprets més destacats de l’actualitat, s’ha establert com un dels principals exponents de música de nova creació encarregant, estrenant, promocionant i enregistrant obres de tota una nova generació de creadors de l’escena nacional i internacional. La seva particular plantilla instrumental, el plantejament artístic i l’exhaustiva preparació dels seus programes converteixen l’ensemble en un referent per a una nova generació de creadors.

La programació Sampler Sèries, dedicada a la música de nova creació, ofereix una visió ben àmplia de la producció musical d’avui; de la música escrita a la improvisada, de la música interpretada a les instal·lacions sonores i de la música produïda per aparells acústics a la produïda per aparells electrònics. Sampler Sèries és la gran temporada estable de Barcelona dedicada a les músiques de nova creació i compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

Descarrega’t fotografies
Descarrega’t fotografies de CrossingLines