SALVADOR BROTONS És el director titular de la Banda Municipal de Barcelona des de l'any 2008.

Salvador Brotons va néixer a Barcelona en una família de músics. Va estudiar flauta amb el seu pare i va continuar els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va obtenir els títols superiors de flauta, composició i direcció d'orquestra. El 1985 va ser guardonat amb una beca Fullbright i es traslladà als Estats Units, on va cursar el doctorat en Música a la Universitat Estatal de Florida.

Com a compositor, ha escrit més de 125 obres, principalment per a conjunts orquestrals i de cambra. Ha rebut 16 premis de composició, com el Premio Orquesta Nacional de España (1977) per les seves Quatre peces per a cordes; el Premi Jove d'Or (1980) i el Premi Ciutat de Barcelona per la seva Primera simfonia (1983) i per Absències per a narrador i orquestra (1986); el Premi de la Southeastern Composers League per a la seva Sinfonietta da camera (1986); el Flute Choir Composition Award de la Universitat de Madison (1987) per la seva Suite de flautes, i el Premi Reina Sofia (1991) per l’obra Virtus per a orquestra.

També ha rebut nombrosos encàrrecs, i diverses de les seves obres han estat editades i gravades en CD a Europa i els EUA sota segells com EMI, Auvidis, Albany Records, Naxos, Claus, RNE, etc.

Ha estat el director musical de l'Orquestra Simfònica de Vancouver (WA) des del 1991. També ha estat el director tiular de l'Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002; 2009-2013) i l'Orquestra Simfònica de Balears a Palma de Mallorca (1998-2001). El 2002 va rebre el Florida State University Alumni Award pels seus èxits professionals.

Brotons ha dirigit orquestres arreu del món: l’Orquestra Simfònica Nacional de Sud-àfrica, els Virtuosos de Moscou, l'Orquestra de RTVE i l'Orquestra Simfònica de Màlaga, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra Simón Bolívar de Veneçuela, la Filharmònica de Montevideo (Uruguai), I Pomeriggi Musicali de Milà (Itàlia), l'Orchstre des Guides (Bèlgica), la Reutlingen Württembergische Philharmonie Orchestra i la Wuppertal Symphony Orchestra (Alemanya), l'Orquestra Simfònica de la UANL (Monterrey, Mèxic), l'Orquestra Simfònica de Beijing (Xina) i la Simfònica de Bucheon i la Wonju Simfonia (Corea del Sud). També apareix regularment com a director convidat amb la Raanana Symphonette i la Kibbutz Orchestra a Israel.

Actualment combina una intensa agenda com a director d'orquestra i compositor. Des del setembre del 2008, és el director musical de la Banda Municipal de Barcelona.

HENRIE ADAMS, director assistent


Nascut a Thorn (Holanda), va estudiar oboè i direcció al Conservatori de Maastricht amb Antón Kersjes, Lukas Vis i Pierre Kuijpers. Ha estat director titular de l’Orquestra de Cambra Sinfonietta de Maastricht (1985-1989), i de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (1992-1999); com a convidat ha dirigit la Banda Simfònica Reial de L’Haia, la de les Guides de Brussel.les, la Municipal de Madrid i les d’A Coruña i Alacant, i les orquestres simfòniques de Limburg, València, Extremadura, Bilbao i Castelló, entre d’altres. Com a professor ha fet cursos de direcció d’Orquestra i Banda a Madrid, Lalin, Tenerife, Buñol, Milà, Rotterdam etc..
El 1989 va ser nomenat director titular de la Banda i l’Orquestra de la Societat Musical La Artística de Buñol i el juliol del 2001, amb aquesta banda, va ser Campió Mundial del W. M. C. de Kerkrade (Holanda), aconseguint la màxima puntuació en la secció de concert. També compta amb més de 40 CD enregistrats amb diverses orquestres i bandes. El 2008 va ser nomenat director principal de l’Orquestra Simfònica de Castelló i el 2014 director assistent de la Banda Municipal de Barcelona.