COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 13 de febrer 2020

Els Premis Enderrock reconeixen els vint anys de la inauguració de L'Auditori

El guardó posa en valor la trajectòria de la institució i la contribució a l'escena i la indústria musical del país en el seu vintè aniversari.

Aquest matí s'ha celebrat a l'Antiga Fàbrica Damm el lliurament dels Premis Enderrock 2020, que han reconegut L'Auditori per les seves dues dècades d'història.

El director de L'Auditori, Robert Brufau, ha recollit el premi en representació de la institució i ha explicat que "20 anys ens han permès consolidar un projecte que actualment produeix i programa cada temporada més de 500 concerts, convoca mig milió de persones de totes les edats i ofereix propostes per a 250 mil nens, treballant amb més de 1000 escoles d’arreu del país".

El Grup Enderrock ha valorat que en "el seu 20è aniversari L’Auditori de Barcelona és la seu de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, de la Banda Municipal de Barcelona, de l’Escola Superior de Música de Catalunya i del Museu de la Música. Però, al cap de vint anys com a equipament públic, és també l’escenari de centenars de músics. Un espai idoni, tant acústicament com visualment, que l’any 2007 es va convertir en la primera sala de l’Estat a l’European Concert Hall, l’associació d’auditoris més important d’Europa. A més, la programació clàssica i moderna es completa amb un servei educatiu per a tots els públics".

Juntament amb L'Auditori, els Premis Enderrock han distingit els segells discogràfics Gandula (10 anys) i Kasba Music (15 anys) i els espais musicals de L’Auditori (20 anys), el Liceu (20 anys des de la reobertura), Cafè Slàvia (25 anys) i Jazzman (40 anys). També rebran reconeixement el programa "Mans" de Catalunya Ràdio (15 anys), el festival Guitar BCN (30 anys), l’empresa Alter Sinergies (15 anys) i la plataforma cultural Lapsus (15 anys).